מכון שיקום לב באזור הרצליה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

31/03/2010 | 15:27 | מאת: משה

שלום רב, אבי עבר התקף לב לפני כחודש ורופאת המשפחה המליצה לו להתעמל במכון שיקום לב. א. לכמה זמן מומלץ לבצע פעילות זו? ב. האם יש מכון שיקום בהרצליה או בסמוך?

שלום משה, החלמה מהירה לאביך. א. משך תקופת השיקום משתנה מאדם לאדם. אני מאמינה שעל מנת להשיג ולהפיק את המיטב והמירב רצוי להיות במסגרת השיקום בין 6-12 חודשים (רוב קופות החולים משתתפות עד לשנה). התקופה המינימלית היא שלושה חודשים. ב. לפי הידוע לי אין שיקום לב בהרצליה. המכונים הקרובים לפי מיטב ידיעתי הם: 1. פרולייף - רעננה 2. קרדיוסטייל - ת"א (לחברי קופת חולים מכבי): 03-7644646 3. בית חולים מאיר בכפר סבא ישנם גם מכוני שיקום בתל השומר, איכילוב, בלינסון, בי"ח השרון (פ"ת). אני ממליצה בחום לאביך להצטרף למכון שיקום לב בו הוא יבצע פעילות גופנית מודרכת, תחת פיקוח רפואי ויהנה מצוות רב מקצועי הכולל לרוב: קרדיולוג, אחיות, פיזיולוג, מאמני כושר, דיאטנית, פסיכולוג, עובדת סוציאלית וכד' (בכל מקום הרכב הצוות יכול להיות שונה). אביך יקבל הנחיות וכלים מכוונים להמשך חיים בריאים, הוא ירכוש שוב ביטחון והוא ישפר את כושור הגופני ומצבו הבריאותי. בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני