דגשים לבדיקה ארגומטרית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/03/2010 | 19:01 | מאת: סמי

שלום יעל... אני כרגע בצעדיי הראשונים בעולם הטריאתלון וברצוני לבצע בדיקה ארגומטרית בזמן הקרוב. אשמח לדעת מה חשוב לבדוק לפני ואיזו בדיקה אני צריך לערוך (מחומר שקראתי ישנן מספר בדיקות ופרוטוקולים)?? כמובן שהמקום בו אני עושה את הבדיקה מתמחה בספורטאים ומופיע ברשימה של האיגוד ומשרד הבריאות. תודה.

סמי שלום, אם לא התחרית בעבר אני ממליצה לך לקחת "חבילה" של בדיקות וייעוץ במכון מקצועי (כמו שציינת). אולי כדאי לבצע לא רק בדיקת ארגומטריה אלא בדיקת צריכת חמצן מירבית ובדיקת סף חומצת חלב על מנת שאיש מקצוע יוכל להתאים לך את תוכנית האימונים. ארגומטריה בלבד תתן מידע לגבי דופק מקסימלי, תגובת לחץ דם במאמץ, רמת כושר גופני (במידה והבדיקה תהיה אכן מקסימלית) והאם יש חשד למחלת לב. היא איננה נותנת מספיק נתונים לגבי בניית תוכנית אימונים מקצועית. לגבי פרוטוקולים וסוגים - ישנם מספר פרוטוקולים לבדיקת מאמץ אשר נבחרים בהתאם לצורך ולאדם הנבדק. עליך לשאול במכון בו תיבדק באיזה פרוטוקול משתמשים והאם עליך לעשות הכנות מיוחדות לפני כן (לרוב אין הכנות מיוחדות). בהצלחה! יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני