הליכה אחרי ארוחה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

13/09/2008 | 16:27 | מאת: אלי

ישנה דעה נפוצה על פיה יש ללכת או לעסוק בפעילות גופניות כלשהי לאחר ארוחה. רציתי לדעת מהי הסיבה הלוגית לכך? באופן טבעי, הגוף עייף ורוצה לישון? מה הסיבה לכך שפעולה זו איננה ממולצת? כמו כן, עברתי לא מזמן התקפף לב ושאלתי, מלבד ידע כללי על תפקוד הגוף כולו, מופנת בעיקר להשפעת המעשה על הלב.... בתודה מראש אלי

אלי שלום רב, משאלתך אינני מבינה אם אתה סבור שפעילות לאחר ארוחה מומלצת או לא... לא מומלץ לבצע פעילות גופנית מיד לאחר הארוחה מאחר שבזמן זה הגוף מנתב את האנרגיה לעיכול המזון ולאברים העוסקים בכך. בזמן פעילות גופנית, לאור הדרישה הגבוהה של אנרגיה לשרירים וללב, הגוף יצטרך "לחלק" את צריכת האנרגיה בין עיכול המזון ולבין השרירים והלב. מצד אחד תהליך העיכול יואט (תורגש כבדות ואי נוחות) וגם האימון יהיה קשה יותר עקב ירידה באספקת הדם והחמצן למערכות הפועלות (שרירים ולב בעיקר). רוב הסיכויים שתתקשה לבצע את האימון הרגיל מבחינת משך האימון וקצבו. מומלץ לאכול ארוחה לא פחות משעתיים לפני האימון ואם אתה סובל מסכרת כחצי שעה לפני האימון יש לצרוך כ- 100 קלוריות (פרוסת לחם, פרי וכד'). לאחר האימון הגוף מוציא אנרגיה להחזרת המאגרים (בעיקר פחמימות) ולכן זהו זמן טוב לאכול ארוחה קלה המורכבת בעיקר מפחמימות. אין צורך להגדיל את הארוחות או להוסיף מזון מיוחד לארוחות במידה ואתה אוכל 3 ארוחות מלאות ביום ועוד כ- 2 ארוחות קלות (אלא אם אתה ספורטאי המתאמן באופן אינטנסיבי). מאחר וציינת שאתה לאחר התקף לב, מומלץ לאכול כרגיל אך להקפיד לא לאכול לפחות שעתיים לפני הפעילות. בברכת כושר ובריאות, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני