שלום,

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

19/01/2010 | 21:31 | מאת: דנה

שאלה בבקשה, אני בת 29 בעבר סבלתי מבולמיה.וכיום נאי מתאמנת כבר יותר משנה בחדר כושר, אני לא בעודף משקל אבל האחוזישומן שלי גבוהים ועומדים על כ30! השאלה שלי, האם רק ארובי יכול באמת להשפיע ..על האחוזי שומן וכמובן דיאטה.האם אחוזי שומן גבוהים יכולים להוות איזשהי סכנה בעתיד ?אולי סיוכוי לכולסטרול או סכרת ח"ו? תודה1

דנה שלום, אחלק את התשובה לשלושה חלקים: 1. אם אינך בעודף משקל ייתכן ואחוזי השומן כפי שנמדדו אינם מדויקים. כיצד מדדת אחוזי שומן? מהו ה- BMI שלך? מדידה מדויקת של אחוזי שומן צריכה להתבצע על ידי איש מקצוע, כיום השיטה הטובה ביותר היא מדידה במיכל מים אשר וודאי לא עשית. המדידה הבאה המדויקת היא למדוד קפלי שומן, וגם אותה אני בספק אם עשית. אם מדדת אחוזי שומן במשקל שנמצא בחדר הכושר קחי בחשבון שאינו מדויק כלל! 2. לגבי סוג הפעילות: הפעילות האירובית היא העיקרית לשריפת שומנים וירידה באחוזי שומן. חשוב לבצעה כ- 3-5 פעמים בשבוע למשך 30-60 דק' בקצב מתון (לא קל ולא קשה מידי). אך, לתרגילי כוח ישנה חשיבות גדולה גם כן. תרגילי הכוח עוזרים בעליית מסת השריר אשר פעילה ביצירת אנרגיה, כלומר בשריפת קלוריות. לכן, אם תעבדי על חיזוק שריר, חילוף החומרים יעלה ובכך גם תהיה תועלת בעליית שריפת השומן בזמן פעילות ובמנוחה! 3. אחוזי שומן גבוהים הינם נמצאים בקשר עם יתר לחץ דם, סוכרת וכולסטרול. ישנה חשיבות למיקום השומן, במידה ויש השמנה בטנית אזי הקשר חזק יותר והסכנה לפתח גורמי סיכון למחלות לב גבוהה יותר. אני מאמינה שאם אינך נמצאת בעודף משקל אז אינך נמצאת בסיכון גבוה... לסיום, מאחר וציינת בולמיה בעבר, חשוב יותר היא ההקפדה על תזונה מאוזנת ולא לחזור למחלה אשר מהווה סכנה בפני עצמה למחלות שונות וביניהן גם מחלות לב. מקווה שעזרתי, יעל

20/01/2010 | 16:03 | מאת: דנה

שלום, תודה על התגובה. הנתונים הם כך 1.69 משקל עליתי לצערי ..מ61 ל63. האחוזי שומן נמדדים במכשיר כזה מעיין משקל אכן בחדר הכושר. הם בסביבות ה30. לדעתי זה פחות או יותר נכון ומאחר ונשקלתי לאחר כמה זמן..זה בקושי זז..אבל בערך על אותם מספרים.. זה מצטבר בעיקר מתניים.המתניים אצלי רחבות,רגליים יחסית רזות יותר..וגם קצת בטן.זה יותר ההיקפים הבעתיים.. ב. תודה רבה על הפירוט עם התרגילי כח..זה עוזר להבין. תודה.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני