עזרה בהבנה תוצאות בדיקה ארגומטרית (לב במאמץ)

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

19/11/2009 | 11:25 | מאת: יונתן

עשיתי בדיקה ארגומטרית במדיטון חיפה, מישהו יכול להסביר לי טיפה על הנתונים בן 21, 167, 69 ק"ג, פעיל מאוד נתוני הבדיקה: הבדיקה בוצעה על פרוטוקול ספורט קצב מטרה: 199 מקסHR - 194\97% מקס.SBP 180 מקס.DBP 80 HRR: 37 זמן מאמץ כולל: 18:19 מקס METS: 47.3 מקס. VO2 165.5 - זה נראה לי קצת הזוי, אולי זה דרך חישוב אחרת, מישהו מבין בזה? מרחק 1.6661 mile st = j + 60

יונתן שלום, אינני מבינה מהו פרוטוקול ספורט. האם רשום לך פרוטוקול Bruce? מה הייתה מטרת הבדיקה? לא משנה באיזה פרוטוקול השתמשו, הערכים אותם ציינת אכן קצת הזויים (מטס ו- vo2). צריכת החמצן המקסימלית הידועה היא בסביבות ה- 95 מ"ל/ק"ג/דק'. במידה והשתמשו בפרוטוקול Bruce, לפי החישוב שלי הגעת לכ- 67.5 Vo2 (פחות או יותר). צריכת החמצן הממוצעת באוכלוסיה היא לגברים בסביבות ה- 45. כך שבכל אופן נראה לי שאתה בכושר מצוין והרבה מעל לממוצע. אני נתקלת לא מעט בטעויות במטס ובצריכת חמצן של המכשירים המבצעים את הבדיקות האלה. לחץ הדם המקסימלי שהגעת אליו תקין. בברכה, יעל

21/11/2009 | 18:42 | מאת: יונתן

יעל שלום, אשמח לדעת את החישוב שעשית כדי להגיע לנתון זה, כי כשאני עושה בדיקה עצמית בשעון דופק, הוא מציג תוצאה של 55, האם תתכן סטייה כזו? ומה בדיוק בדיקת bruce אומרת?

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני