שאלה בנוגע לסיבולת לב ריאה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

21/10/2009 | 11:04 | מאת: סיגל

שלום הייתי רוצה לדעת האם ישנו קשר בין קשיים לנשום בצורה עמוקה ומלאה לבין סיבולת לב ריאה נמוכה. וכיצד ניתן להעלות סיבולת לב ריאה והאם זה טוב,או שזה יכול לגרום להרחבה של הלב וע"י כך לפגיעה בו. תודה

סיגל שלום, ייתכן ויש קשר בין קושי לנשום בצורה עמוקה וסיבולת לב ריאה אך קשר זה בא לידי ביטוי בעיקר במאמץ. אם הדבר קורה לך גם ללא מאמץ (במנוחה) ובמאמצים קלים מאוד, כדאי מאוד להיבדק. ישנן בדיקות בסיסיות כגון: תפקודי ריאות, מבדק מאמץ לב-ריאה וכד' על מנת לאתר את מקור הבעיה. העלאת סיבולת לב ריאה נעשית על ידי פעילות גופנית אירובית, כלומר כזו הנמשכת זמן ממושך יחסית כגון: הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים. יש להתחיל בהדרגה למשך מספר דקות לפי היכולת ולהעלות בהדרגה עד ל- 30-60 דק'. פעילות זו איננה מרחיבה את הלב, אלא מחזקת אותו! לפני תחילת תוכנית פעילות גופנית, אני ממליצה לך להיבדק אצל רופא המשפחה ולספר לו על קשיי הנשימה על מנת שיוכל לאבחן את מקור הבעיה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני