פעילות אחרי אוטם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

15/10/2009 | 20:40 | מאת: אלי

היה לי ב 1.9 אוטם בעורק ימין שטופל בסטנטים.חזרתי לפעילות של הליכה לא מהירה כ 45 דק' דופק 80-100 בערך. אני רוצה לחזור לפעילות מסודרת יותר ומרגיש "חזק".אני חבר קופ"ח מכבי וניסיתי בהמלצת רופאה קרובת משפחה שיקום בתה"ש (הייתי פעמיים) המסגרת לא מתאימה לי (לכן לא פניתי גם לשיקום של מכבי) .אני מחפש ייעוץ "קרוב" לצורך חזרה לפעילות בלי לעשות שטויות.האם יש לך המלצות? (כפי שהבהרתי אני לא מעונייו במסגרות של קופ"ח).מה שהכי חשוב לי זה מה וכמה מותר לי.בתודה!

אלי שלום, אינני מכירה ייעוץ שאינו במסגרת מכון לשיקום לב. אם הינך מעוניין בייעוץ בפורום, תכתוב לי וארשום לך אילו נתונים אני צריכה ממך על מנת לסייע בתוכנית אימונים. במידה ותרצה לדבר, נסה לתפוס אותי בטלפון בימים ב,ג,ה בין השעות 9:00-16:00 לטלפון: 08-9778425, 08-9778148. אם אינך משיג אותי תשאיר טלפון ואחזור אליך. בברכה, יעל

16/10/2009 | 06:55 | מאת: אלי

אני מאד מודה לתגובה המהירה.אצור קשר.אלי

18/10/2009 | 20:12 | מאת: אלי

יעל הי! עד שאשתלב בפעילות מסודרת חשבתי להתחיל בקרדיוסטייל לצורך קבלת ביטחון בתקווה שאחרי חודש אוכל לבד עם יעוץ ומעקב חיצוני... רציתי לדעת כרגע אם בנוסף להליכה שאני עושה (כ 45 דק' בפיקוח זוגתי) האם יכול להשתמש במכשיר אליפטי(יש לי בבית) היום ניסיתי 15 דק' בלי התנגדות והגעתי עש דופק 98.רציתי לתת לך 2-3 נתונים. אני בן 51 עסקתי בעבר הרחוק בספורט אינטנסיבי והפסקתי ב 95 בעקבות פריצת דיסק. כיום אני עם גב "יציב" ולפני האוטם הלכתי כ- 5 פעמים בשבוע (45 דק' לא מהר) ושיחקתי טניס אינטנסיבי מאד שעה בשבוע.אזכיר האוטם ב 1.9 עשו לי סטנטים בעורק ימין אין נזק נראה באקו.בדיקת ארגומטריה מ 4.10 "ללא שינויST משמעותיים במאמץ וללא הפרעות קצב או הולכה" לסיכום: 1.מתנצל על אורך ההודעה וההטרחה 2.האם יכול לעשות מכשיר אליפטי שאין לי זמן ללכת בחוץ ולכמה זמן 3.האם יש סכוי לחזור לכושר "אמיתי"? 4.האם ריאלי לחשוב שאוכל להיות כחודש במסגרת "שומרת" ואח"כ לבד עם ייעוץ או מאמן נלווה (פרטי) בתודה מראש! וסליחה אם אני נשמע "לחוץ" אני "מת" כבר להרגיש "מפורק" כמו אחרי הטניס שלי אפילו שיודע שזו כנראה שאיפה לא הכי ריאלית כרגע.

אלי שלום חסרים לי מספר נתונים על מנת לתת תשובה יותר מדויקת כגון: דופק מנוחה, משך בדיקת הארגומטריה, דופק מקסימלי בארגומטריה, עליית לחץ דם בארגומטריה. אך אנסה לתת מספר המלצות לפעילות הגופנית ללא נתונים אלה: 1. זוהי לא טרחה בכלל 2. אם אתה בכושר טוב, כלומר ביצעת בארגומטריה כ-8-9 דק', אין בעיה שתתחיל אליפטי במשך 15-20 דק', עם דופק של בערך 100-110 (או דופק מנוחה + 40). 3. יש סיכוי לחזור לכושר אמיתי (ולא ב- " "), צריך סבלנות ומעקב. לגבי הטניס אני באמת לא חסידה של טניס לאחר אירוע לב מהסיבות הברורות, אני ממליצה לחפש תחביב אחר... 4. בהחלט שווה ומומלץ שתצטרף למסגרת שיקום לב ולו רק לחודש. אני פיזיולוגית בקרדיוסטייל ואשמח אם תגיע. ברוב המקרים אנשים מתאמנים לפחות שלושה חודשים על מנת להרגיש שיפור ולהנות מהמעקב שלנו אך כדאי שתגיע ואז תחליט: 03-6291105, או - 03-7644646 (בקרוב מתחלף המספר וזה המספר החדש). בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני