פעילות גופנית וקרדיומפטיה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/09/2009 | 22:37 | מאת: אלכס

שלום, אני בן 39 עם Dilated Cardiomyopathy, מקטע הפליטה הוא 35. דופק מנוחה נמוך - כ - 35 (שבו הקוצב נכנס לפעולה). מושתל IDC. אני אסימפטומטי לחלוטין. כושר גופני טוב. לאחרונה ביצעתי בדיקות ארגומטריה ולאחריהן התייעצתי עם פיסיולוג המתמחה בשיקום לב, ועם רופא מומחה בתחום רפואת הספורט. שניהם המליצו על גישה יותר אקטיבית בפעילות הגופנית מתוך מגמה לחזק את שריר הלב. לפי המלצתם, האימון השבועי כולל 50 דקות ריצה קלה (9 קמ"ש, דופק 110, בעוצמת קושי 6 מ - 10), ופעמיים בשבוע אימוני אינטרוולים (כל אינטרוול 6 דקות בקצב של כ - 11 קמ"ש, בעוצמת קושי 8 מ - 10). בנוסף, יום בשבוע 50 דקות של הליכה מתונה. אומנם מחקרים רבים נעשו בשנים האחרונות בדבר היתרונות המוכחים בפעילות גופנית גם לסובלים מ - DCM, ואף על פי כן אני חושש שמא התכנית תפגע יותר משתועיל, ולכן ארצה חוות דעת נוספת. יש לציין שהתכנית שנבנתה לי בהחלט מהנה וסבירה מבחינת תחושתי. אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

אלכס שלום, לגבי הפעילות השבועית: האם נהגת לרוץ בעבר? נכון שפעילות גופנית יכולה לעזור לתפוקת הלב וצריכת החמצן אך לא לכולם. בדרך כלל לאנשים עם CMP (או DCM) עם EF - 35% לא מצפים לשינויים גדולים. זה נכון שפעילות גופנית בעצימות בינונית-גבוהה משפרת יותר אך השאלה באיזה סיכון? ראשית, אם לא נהגת לרוץ, אני לא הייתי ממליצה על ריצה. במידה ונהגת לרוץ אני הייתי ממליצה על הריצה הקלה כ- 50 דק'3-4 פעמים בשבוע, אך בהחלט לא על אינטרוולים אשר מאתגרים את הלב ומביאים אותו למאמצים אינטנסיביים ביותר עם שינויים חדים בצריכת החמצן. אינני מוטרדת מדופק אך עם EF- 35%, לא נוטים להמליץ על מאמצים גבוהים אשר מאלצים את הלב לספק כמות גבוהה של חמצן עם מקטע פליטה נמוך. לסיכום, אני הייתי מסתפקת בפעילות המתונה אשר בכל זאת תביא לשיפורים תוך שמירה על בטיחות הלב. מקווה שהייתי לעזר, בברכת כושר ובריאות, יעל

14/09/2009 | 20:37 | מאת: אלכס

יעל, תודה רבה על התשובה. לשאלתך, רצתי בקביעות ובקצבים גבוהים בעבר. לגבי האינטרוולים, אני רץ עד לדופק של כ - 110-120 לכל היותר, ואינני מרגיש שקשה לי מבחינת סיבולת לב ריאה, אך אני בהחלט מרגיש סיפוק והרגשה טובה בסוף האימון. מהתייעצות עם פיזיולוג המתמחה בשיקום לב נאמר לי שכל עוד אני מרגיש שלא קשה לי אין סיבה להפסיק, נהפוך הוא. ודווקא משום כך רציתי לקבל חוות דעת נוספת.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני