לחזור להתאמן אחרי הפסקה ממושכת

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

23/08/2009 | 00:34 | מאת: רונן

שלום אני ספורטאי מתאגרף ורציתי והייתי בהפסקה של שנה מהאימונים ורציתי לדעת איך לתחיל לתאמן נכון ובאזזה תדירות מבלי לפגוע בלב ובשרירים פעם שהייתי מתאמן לפני שנה הייתי מתאמן כול יום 6 פעמים בשבוע ולפעמים גם בבוקר ריצה ןבערב אימון

רונן שלום רב בהנחה וגילך צעיר (> 50) ואתה בריא תוכל לחזור לאימונים יחסית מהר. לא פוגעים בלב כל כך מהר אך עליך לשמור על השרירי והמפרקים. לכן הייתי ממליצה להתחיל מיום כן יום לא (כ- 3-4 פעמים בשבוע) של ריצה קלה (פעם ביום כמובן) למשך 20-30 דק' ולהעלות במשך הזמן את משך האימון ולאחר מכן את קצבו. אם אתה מתאגרף תחרותי עליך להתייעץ עם המאמן לגבי כמות האימונים. אינני רואה סיבה מדוע לא תחזור לאימונים אליהם היית רגיל תוך שלושה חודשים. מילת המפתח היא הדרגה. יש לתת לגוף מספר ימים להסתגל לכל שינוי. במידה ויש כאבי שרירים מוגזמים יש לנוח יום יומיים ולא להעלות את עצימות האימון. בברכה יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני