פעילות גופנית מותרת בdilated cardiomyopathy

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

10/07/2009 | 17:02 | מאת: לקרה

שלום רב! לפני כמה זמן התעייצתי איתך ועכשיו, כשסיימתי את כל הבדיקות נוצרו שאלות נוספות. אני בת 28 ויש לי dilated cardiomyopathy קלה (חדר שמאלי בגודל גבולי וEF 45-50) עם מקרי מוות פתאומי במשפחה הקרובה, חלקם על רקע של cardiomyopathy. עברתי הרבה מאד בדיקות כמו ארגומטריה, אדרנלין, אדנוסין ןכו' ויצאו תקינות.אין לי הפרעות בקצב.כך שרק אני לוקחת טרופות בעקבות נתוני האקו.עברתי ביום שלישי EPS עם תוצאות טובות. אני עוסקת בחינוך גופני ובספורט טיפולי וכמובן אוהבת מאד להתאמן. הבנתי מהרופאים שעלי להפסיק את אימוני הקיאקים ומקובל עלי. רציתי לשאול אם הפעילויות שאפרט הן מתאימות למצבי ואם כן, באילו עצימויות מותר לי לבצע אותן. - פילאטיס -תרגילים לחיזוק נגד התנגדות הגוף -עיצוב עם משקוליות (כמה ק"ג מותר? ניתן לעבוד על תרגילים שמחזקים את בית החזה או חגורת הכתפיים?) -עיצוב עם גומיות -ריצה קלה או מכשיר אליפטי בחדר הכושר(מומלץ?בכמה אחוזים של דופק?) -ג'אז? כפי שאת רואה אני מאד אוהבת להיות פעילה כך שחשוב לי להבין פחות או יותר מה הן ההנחיות בכדי שאוכל להמשיך להינות מהפעילות הגופנית, מבלי לפגוע בלב. בנוסף רציתי לשאל כמה זמן מנוחה מומלץ לאחר EPS ולפני חזרה לפעילות. תודה רבה רבה על העזרה ושיהיה לך סוף שבוע נעים!

שלום לך, במידה ואכן כל הבדיקות שתיארת תקינות ולא נמצאו הפרעות קצב חריגות וה- EF בין 45-50?%, אלה הן המלצותיי לגבי הפעילויות שהזכרת: 1. פילאטיס - אין מניעה לבצע פילאטיס. השתדלי להימנע ממאמצים איזומטריים, כלומר כאלה אשר מבוצעים במצב סטטי למשך מספר שניות. השתדלי להימנע מתרגילים בהם הראש כלפי מטה (שיפוע שלילי). 2. תרגילים לחיזוק עם או ללא משקוליות, או גומיות - אין מניעה לבצעם. שוב, חשוב לזכור לבצע תרגילים עם התנגדויות נמוכות ולפצות על כך במספר חזרות גבוה (בין 15-20) ולא להגיע למצב של עייפות ו/או קוצר נשימה בסיום כל תרגיל. אין בעיה לעבוד על שרירי חזה וחגורת כתפיים (התנגדויות נמוכות), שימי לב לנשימה נכונה וחופשית. רצוי לא לבצע מספר תרגילים של פלג גוף עליון ברציפות ולהפריד ביניהם על ידי תרגילים של פלג גוף תחתון או הפסקות ארוכות (2-3 דקות). חשוב להימנע מתרגילים איזומטרים ו/או כאלה המבוצעים עם הראש כלפי מטה. 3. ריצה קלה או אליפטי - פה אני מאוד זהירה בהמלצות. מאחר ואינני בקיאה במצב הכושר הגופני שלך וכיצד את מרגישה לאחר ריצה ו/או אליפטי (האם יש לך קוצר נשימה, עד כמה עולה הדופק וכד') אני נוטה להעדיף הליכה בה צריכת החמצן של הגוף נמוכה יותר והלב אינו צריך להתמודד עם מעמסה אירובית גבוהה. עדיף להאריך את משך ההליכה מאשר לרוץ. אני מרגישה יותר נוח להמליץ על ריצה או אליפטי לאנשים אשר ראיתי תקופה ממושכת תוך כדי אימון ועקבתי אחר ההתקדמות שלהם והבדיקות. למישהו במצבך שאינני מכירה היטב הייתי ממליצה לעבוד בדופק של כ- 55-60% מדופק מקסימלי, אך זו הערכה גסה למדי. 4. ג'אז - מעט בעייתי עקב הקצב הדינמי של השיעור, שינויי הקצב (תנודות גבוהות בדופק), הקפיצות, שינויי מנח הגוף המהירים וכד'. אני נוטה (בצער רב) להתנגד לפעילות זו. כל מה שרשמתי עד כאן הוא נכון במידה ואינך סובלת מסימפטומים כלשהם כגון בצקות, הפרעות קצב, קשיי נשימה, עייפות מוגברת וכד'. במידה ואת סובלת מסימפטום כלשהו, אנא רשמי לי ואתייחס לכך בהתאם. לגבי ה- EPS, אני סבורה שאפשר לחזור לפעילות רגילה כעבור שבוע אך בדקי זאת עם הרופא המטפל. אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת, יעל

10/07/2009 | 21:53 | מאת: קלרה

תודה רבה יעל! עזרת לי מאד שבת שלום

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני