ריצה לאחר אירוע לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

27/07/2008 | 15:31 | מאת: אברהם יצחק

לפני ארבעה חודשים עברתי התקף לב וטופלתי בצינטור. אני בן 55 ותמיד הייתי פעיל גופנית. לא עברתי שיקום מסודר אבל החל מחודש אחרי התחלתי לחזור הדרגתית לפעילות. האם אני צריך להגביל את עצמי כל עוד אני מרגיש טוב ? תודה, אברהם

אברהם, אם אתה מתכוון לחזור לפעילות גופנית מסודרת ומאומצת, רצוי שראשית תעבור בדיקת רופא, רצוי אצל קרדיולוג. הקרדיולוג יקבע את דרגת הסיכון בה אתה נמצא היום (בהתאם למידת הפגיעה בלב וכד') ואת מידת כשירותך לפעילות גופנית. במידה והכל תקין, מומלץ לחזור בהדרגה! התחל מהליכות קצרות בנות 20-30 דק' בקצב איטי-בינוני ועם הזמן הגדל את משך הפעילות והגבר מעט את הקצב. לא רצוי לרוץ במהלך החודשים הקרובים (אם בכלל, תלוי במצבך הבריאותי). עדיין לא מאוחר להצטרף למכון לשיקום לב הקרוב לאזור מגוריך ואף מומלץ בחום.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני