אימון גופני מוגזם אולי גרם לבעיה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/05/2009 | 17:55 | מאת: בנר

בגיל 57 מספר שנים לאחר ארוע לב קטן,שיפרתי תזונה ועסקתי בהליכות,אך אני רגיש לסטטינים ולא לוקחם,לכן רציתי לחזק אימון גופני ונרשמתי למכון, אימון ראשון גילה לי שאני מאוהב באימון,המכונות השונות והמשוכללות,חדר ההתעמלות עם המוזיקה הנהדרת והאווירה הטובה,הברכה האולימפית המדרבנת,הג'קוזי הענק, באימון השני קצת נסחפתי,אומנם שמתי לב לקצב הדופק אך עם הגבלות השתמשתי בכל המכשירים, עשיתי גם 30 שניות של ריצות ספרינט שבהם לא ניתן למדוד, ויתכן שבברכה קצת הגזמתי, חזרתי הביתה עם קצת חוסר אוויר וכאב קל בחזה,לא הצלחתי להרדם,אולי מההתרגשות מהאימון,אולי מהחששות שהזקתי לעצמי,כעבור שעתיים רקראתי לרופא,בדק ואמר שאין שינו קצב וולא צריך מיון,רק לא להמשיך עם כאלה אימונים להתאמן רגוע מאוד ,אחרת יגרם נזק בלתי הפיך, אבל הכאב הקל בלב נמשך גם היום והרגשה קלה שמשהו לא בסדר בלב, האם צריך המשך בירור דחוף,תור רגיל זמן רב? למרות שיש מאמן כושר במכון ,הוא לא רציני,היכן אפשר לקבל תוכנית אימון ההולמת מצבי

שלום רב, ראשית זה טוב מאוד שהתאהבת באימונים אך בהחלט כדאי גם לדעת איך לבצע פעילות גופנית על מנת לא לסכן את הלב. אינני יודעת אם אתה מבצע בדיקות תקופתיות הכוללות בדיקות דם, אקו וארגומטריה (בדיקת מאמץ) אשר יכולים לתת מידע כללי לגבי מצבך הרפואי. במידה וכל הבדיקות תקינות ואתה חש בטוב ניתן לבצע פעילות גופנית קבועה ומתונה וגם לרוב אין הגבלה על ריצה במהירות סבירה. במידה ואתה ממשיך לחוש כאבים בחזה וחוסר אוויר חשוב מאוד לבצע את כל הבדיקות על מנת לברר את מקור הבעיה לפני שאתה ממשיך בפעילות גופנית. במידה והכאבים ממשיכים צריך לקבוע תור לרופא אפילו דחוף! בחדר כושר רגיל לצוות המאמנים אין (לרוב) את הידע המתאים ולכן מומלץ מאוד להצטרף לאחד ממכוני השיקום הקרובים לאזור מגוריך לפחות למספר חודשים על מנת לקבל הדרכה מתאימה. אוכל להפנות אותך למקום מתאים אם תרשום לי פרטים על אזור מגוריך. בברכה, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני