ספורט ולחץ דם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

03/05/2009 | 20:39 | מאת: דוד

ערב טוב אני רץ לפחות 3 פעמים בשבוע כ 10 ק"מ + רכיבה על אופניים פעמיים בשבוע בבדיקה האחרונה של לחץ הדם קיבלתי תוצאות שנראות בעייתיות 90 על 150 הדופק שלי במנוחה 49 בריצה בסביבות 147-150 ברכיבה על אופניים עד 165 במאמץ. אני בדר"כ מרגיש מצוין ללא בעיות כלשהם או כאבים במהלך הפעילויות. השאלה היא האם מסוכן להמשיך בפעילות גופנית כזאת עם לחץ הדם שצינתי או לבצע משהו אחר להורדת לחץ הדם ? תודה מראש דוד

דויד שלום רב, תודה על פנייתך. לא ציינת את גילך ולכן קשה לי להתייחס לשאלה במלואה. ראשית יש לוודא שלחץ הדם שמדדת אכן עקבי כלומר שבמשך מעקב של שבוע-שבועיים, לאחר 3 מדידות רציפות שנעשות במנוחה מלאה (לאחר ישיבה של כ- 5 דק') הוא עדיין בערכים שציינת. אם אכן כך המצב, אזי לחץ הדם שלך גבוה ואולי אף דורש טיפול תרופתי (תלוי בחומרת יתר לחץ הדם, גילך, רקע משפחתי ונוכחות גורמי סיכון נוספים...). האם אתה נוטל תרופות כלשהן? האם דופק המנוחה שלך 49 ללא נטילת תרופות ללב? שנית, במידה לא ביצעת עד היום, אני מציעה שתבצע בדיקת מאמץ מקסימלית (ארגומטריה symptom limited) אשר בה תוכל לראות האם יש חשד לבעיה לבבית כלשהיא ומהי תגובת לחץ הדם במאמץ. במידה ולחץ הדם עולה מעל 200/100, יש סכנה בביצוע מאמצים עצימים כגון אלה שאתה מתאר ובמיוחד רכיבת אופניים אשר מעלה את לחץ הדם אף יותר בשל השרירים השמתתפים בה והעליות בזמן הרכיבה. במידה ואכן יש נטייה ללחץ דם גבוה במנוחה ו/או במאמץ יש להתייעץ עם רופא לגבי טיפול ולהוריד את עוצמת האימון. אימון אירובי מתון(!) מוכח כמוריד לחץ דם באופן משמעותי לעומת אימון עצים אשר עלול להעלות את לחץ הדם ואף לסכן את ליבך. בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

03/05/2009 | 23:11 | מאת: דוד

גיל 51 הבדיקה הארגונומטרית האחרונה היתה לפני שנה בדיקה במאמץ מכסימלי ולא ניראו בה בעיות מיוחדות אני לא לוקח תרופות ביכלל והדופק הנמוך כתוצאה מעיסוק בספורט כבר שנים תודה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני