דקירות בחזה צד שמאל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

12/08/2008 | 22:10 | מאת: a

שלום אני בת 28 לאחרונה מורגשות אצלי דקירות בחזה בצד שמאל זה קורה במיוחד במנוחה, וזה מה שמוזר, אני מאוד מקווה שזה לא חלילה בבעית לב. כשאני נמתחת אז אני גם מרגישה כאב כמו כן כשאני נשענת על צד שמאל אז מורגש כאב ממש באזור השד. כיצד פעילות גופנית יכולה לעזור לי? מה עליי לעשות? תודה.

שלום לך, אני מודה לך על פנייתך. אינני רופאה ולכן אינני רשאית לשלול או לאשר מחלת לב כלשהיא אך לפי מה שאת מתארת הכאבים באזור החזה בצד שמאל הינם תוצאה של מתיחת/כיווץ שריר, או אולי כאבים בצלע בעקבות מכה(?). כאשר יש התקף לב הכאב אינו מופיע כתוצאה ממתיחה או הישענות מסויימת והוא לרוב מתגבר במאמץ גופני. כמובן, שאם הכאבים אינם עוברים ו/או מלווים בתופעות נוספות, כדאי לפנות לרופא לרדת לעומק הבעיה. פעילות גופנית עוזרת באופן כללי להרגשה טובה בגוף אך אינני רואה איך היא תעזור לך בבעיה הספציפית הזו מאחר ואיננו יודעים מהו מקור הבעיה. אם נתפס שם שריר אז רצוי לבצע מתיחות לאזור החזה (כגון שילוב כפות הידיים מאחורי הגב וקירוב השכמות) בעדינות עד לסף הכאב. במידה והכאב הוא כתוצאה ממכה, רצוי לתת לאזור לנוח. המלצתי היא אם כן לחכות מספר ימים ואם הכאב אינו חולף או נחלש, לפנות לרופא לבדיקות. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני