רמת דופק מקסימלי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/05/2009 | 18:08 | מאת: חנן

שלום מזה חודש אני רוכב על אופניים - הדופק הרגיל אצלי 94 ! ברכיבה על אופניים לעיתים אני מעלה דופק לאיזור 175 !! האם זה מסוכן - עד לכמה ניתן להעלות דופק ללא סיכון ? אני בן 48 . תודה חנן

שלום חנן, אם אתה מתכוון שהדופק שלך במנוחה הוא 94 (כפי שנמדד במצב ישיבה או שכיבה לאחר 5 דקות), אזי הוא גבוה מדי וכדאי להתייעץ עם הרופא. רצוי שדופק מנוחה לא יעבור את ה- 85-90. הדופק האידיאלי הוא בין 60-80. לגבי הדופק בזמן הרכיבה: אם לא נהגת לרכוב לפני כן, הדופק עולה גבוה מאוד בזמן רכיבה לעתים אף לדופק מקסימלי (כמו במקרה שלך) בעיקר בעליות. הדופק ירד עם הזמן עם השיפור בכושר הגופני וההסתגלות לרכיבה. אין סכנה בדופק גבוה אם אין לך מחלת לב או גורמי סיכון ידועים כגון: יתר לחץ דם, תורשה (הורים או אחים לאחר התקף לב), סוכרת, כולסטרול גבוה וכד'. אני בכל זאת ממליצה להתחיל בהדרגה, כלומר לבחור מסלולים פחות קשים ולהתקדם עם הזמן... כדאי להתאמן במאמצים בהם תרגיש קושי מסוים אך לא קושי עצים מידי (אותו אתה וודאי מרגיש בדופק 175 במידה והמאמץ הזה נמשך ליותר מכמה דקות). דופק מומלץ לגילך במאמץ אינו צריך לעבור את ה- 150. בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני