דופק 130-150 במאמץ קל

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/03/2024 | 19:06 | מאת: מאיר

שלום דוקטור האם דופק של 130-150 בהליכה מהירה ומאמץ קל כמו בעבודה למשל לא לזמן ארוך הדופק מתייצב סביב 125-135 אבל לפעמים קופץ ל 140-150 כנראה מהגברת מאמץ ומחום האם זה תקין? ועוד שאלה האם עליה בחום הגוף לא מחום אלה נגיד ממזג אוויר חם או שהייה במקום עם מקור חום הגיוני שיגרום לעליית דופק? מרגיש שכשאני מתאמץ בסביבה חמה הדופק שלי עולה אפילו יותר ממה שאני בסביבה קרירה

מאיר שלום רב, אינני יודעת את גילך ואת רמת הכושר הגופני שלך ולכן קשה לי להגיב על הדופק שלך במאמץ. גם לא ברור לי לגמרי האם הקפיצות של הדופק ל 140-150 מתרחשות במאמץ יציב או בהגברת מאמץ או שינוי כלשהו, לדוג ריצה בעלייה וכד'... לגבי עליית הדופק במאמץ בתנאי חום. אימון במזג אוויר חם מחייב את הגוף לקרר את עצמו ולכן הלב עובד קשה יותר על מנת להגביר את קצב ההזעה. הרחבת כלי הדם להזרמת הדם לעור לנידוף הזיעה גורמת לירידה בהזרמת הדם לשרירים וקצב הלב עולה על מנת לשמור על זרימה מספקת. בנוסף, בעת איבוד נוזלים בחום הדם מעט יותר סמיך והלב מתאמץ יותר על מנת להזרימו ולספק מספיק חמצן לשרירים העובדים. לכן, מי שאינו מאומן ומיומן באימונים בתנאי חום יראה עליה בדופק שיכולה להתאזן אצל אנשים מאומנים. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני