קצב ירידה בדופק לאחר אימון אירובי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/01/2024 | 17:11 | מאת: גיא

בן 29 אני עושה הליכה פעם - פעמיים בשבוע במשך 40 דק' במכשיר הליכה בקצב קבוע של 6 קמ"ש ללא שיפוע. אחרי 10 דק' הדופק מגיע ל 150 אחרי 20 דק' הדופק מגיע ל 160 אחרי 30 דק' הדופק מגיע ל 170 כמה דק' לפני 40 דק' מתחילת ההליכה אני מוריד את המהירות בהדרגה וגם הדופק כמובן מתחיל לרדת בהדרגה, ויורד מהמכשיר. לאחר ההליכה אני נח חצי שעה (בישיבה). כשאני מתיישב הדופק הוא 108. לאחר 5 דק' מנוחה עדיין 108. לאחר 10 דק' מנוחה עדיין 108. לאחר 15 דק' מנוחה יורד ל 104. לאחר 20 דק' מנוחה יורד ל 100 לאחר 25 דק' מנוחה יורד ל 96 אחרי חצי שעה מנוחה עדיין 96 (דופק מנוחה רגיל אצלי הוא בין 72 ל 88) האם קצב ההתאוששות לא איטי מדי? האם זה מראה על איזושהי בעיה בלב? (קראתי כאן בפורום שכתבת לאנשים שדופק התאוששות לאחר 5 דקות מהפסקת הפעילות אמור לרדת מתחת ל 100) אציין שלפני מספר חודשים עשיתי בדיקת ארגומטריה שיצאה תקינה, אך כושר גופני בינוני: המאמץ הופסק אחרי: 05:50 דק' בעומס של 7.00 METS בשלב 2

שלום גיא לא ברור לי האם אתה מבצע את האימון שתיארת כבר תקופה ארוכה או שרק התחלת. לגבי הדופק שתיארת בהתאוששות, הירידה המשמעותית צריכה להתרחש בדק' הראשונה, ואצלך היא מצויינת ודווקא מעידה על פעילות לבבית תקינה. מאחר ואתה צעיר ומגיע לדופק די גבוה, זה נורמלי שייקח לו יותר זמן לרדת. ייתכן שלאחר פעילות אינטנסיבית הדופק לא יחזור לערכי מנוחה אף לכמה שעות לאחר האימון ויישאר עד כ 10-20 פעימות מעל דופק מנוחה. ככל שתהיה יותר בכושר, דופק המנוחה יירד. לגבי הבדיקה, הייתי לוקחת את הפענוח של הכושר הגופני בערבון מוגבל, זה תלוי בסיבה שהפסקת את הבדיקה. לסיכום, נראה כי הכל תקין. בברכה

28/01/2024 | 18:00 | מאת: גיא

תודה על התשובה! רציתי רק להבין לגבי מה שכתבת: "הירידה המשמעותית צריכה להתרחש בדק' הראשונה". ממתי מודדים את הדקה הראשונה? מרגע שמתחילים לרדת בעצימות הפעילות הגופנית אבל עדיין לא עוצרים לגמרי? או מרגע שמסיימים לחלוטין את הפעילות הגופנית ומתישבים לנוח? כי כאמור, אני מוריד את המהירות של ההליכה בהדרגה וגם הדופק כמובן מתחיל לרדת בהדרגה, ורק אחרי 5 דקות של ירידה הדרגתית אני מפסיק את הפעילות. כך שאם אבדוק דקה אחרי שאני מתחיל לנוח, זה לא ירידה אמיתית מול שיא הדופק בשיא הפעילות, כי כאמור כבר כ 5 דק' קודם לכן הדופק התחיל לרדת בהדרגה. תודה מראש!

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני