כאבים בחזה והרגשה מוזרה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

13/12/2023 | 02:27 | מאת: תומר

שלום יעל קודם כל רציתי להגיד לך שעברתי מעט על התגובות שלך ואת ממש עונה מכל הלב , כל הכבוד לך! רציתי לשאול בן 32 עשיתי את כל הבדיקות של הלב והכל תקין חוץ מי זה שמידי פעם סובל מטכקדריה וברקרדיה כשאני במנוחה הדופק טוב בין 55-75 ברגע שאני קם ומתחיל ללכת בבית או לעשות פעולות הדופק יכול לעלות ל 95-120 האם זה תקין? קורה לי גם שלפעמים שאני קם אז מרגיש כמה פעימות לב חזקות ואיטיות עד שהלב מגביר קצב לפעמים עם תחושת דקירות קלות לכמה שניות זה לא היה לי בעבר ורציתי לדעת האם יכול להיות שיש בעיה לדעתך? בנוסף יש לי ימים שמרגיש לי שהלב פועל טוב גם במאמץ כמו עליה במדרגות שאני עושה בקלות רבה ויש ימים שאותה עליה במדרגות קצת יותר קשה וגורמת לי קצת להתנשף במידה ואקו לב רגיל ובמאמץ תקינים והולטר גם תקין למעט מה שרשמתי יכול להיות שיש משהו שמתפספס? זה פשוט מוזר שיש ימים טובים וקלים ויש ימים שהליכה מהירה גורמת לי להרגיש מעט לא טוב יכול להיות קשור לכושר לקוי? אני דיי לא בכושר ובעל מסת שריר קטנה גם לאורך חיי אכלתי דברים לא בריאים ושומניים להבנתי זה יכול להצטבר בעורקים האם יש דרך לנקות מעט אפילו את העורקים מהפלאק שהצטבר? סליחה שזה ארוך והודה לך מאוד להתייחסות

שלום תומר, ראשית תודה על הפרגון. אחלק את תשובתי לפי הנושאים שהעלית. לגבי הבדיקות והדופק - האם תוצאות ההולטר היה רשום שיש לך ברדיקרדיה וטכיקרדיה? ההתייחסות צריכה להיות למנוחה בלבד. כי אם דופק עולה ל 120 במאמץ זוהי תגובה תקינה ואינה מהווה בעייה. במידה והתחושות והתגובות של הדופק ממשיכות להפריע לך, כדאי להתייעץ עם קרדיולוג או אלקטרופיזיולוג אשר יפנו אותך לבדיקות מתקדמות יותר. הדופק מגיב די מהר בעלייה בשינויימצבים, כגון משכיבה לעמידה, בטיפוס מדרגות וכד'. יש אנשים שיותר מרגישים את הדופק שלהם מאחרים. יחד עם זאת אין סיבה להרגיש דקירות. אם זה חוזר על עצמו יש צורך לבדוק את זה שוב. לגבי התחושות השונות במאמץ, בהחלט יש קשר לכושר גופני. גם לאנשים שמתאמנים בשגרה יש אימונים יותר ופחות קשים לעתים, אז על אחת כמה וכמה למי שאינו מתאמן בשגרה, ניתן להגיב למאמצים באופן שונה. אין ספק שפעילות גופנית קבועה תסייע לך להעלות את מסת השריר ולהרגיש טוב יותר עם פחות ופחות קושי במאמצים נמוכים וגבוהים יותר. לגבי אורח החיים שלך. אתה בגיל מצוין לשנות אותו!! תעשה בדיקות דם כדי לקבל מושג לגבי ערכי סוכר, כולסטרול, שומנים וכד' ותתאים את התפריט התזונתי בהתאם. אל דאגה. לא תצטרך לוותר על כל התזונה שלך, צריך גם להנות מאוכל. אך כדאי שזה יהיה מותאם לך ורצוי עי איש מקצוע, דיאטן/נית. הדרך לנקות את כלי הדם היא לאכול נכון ולבצע פעילות גופנית. אומנם טרשת עורקים אינה מתנקה, אך היא יכולה להיות בשליטה או מסוכנת. בברכת כושר ובריאות יעל

14/12/2023 | 14:47 | מאת: תומר

תודה רבה רבה לך על התשובה המפורטת דוקטור יעל שהיה לך חג שמח והמשך שבוע מעולה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני