כמה אימונים נדרשים שנה לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/11/2023 | 17:48 | מאת: אורי

היי. בן שישים . שנה לאחר ניתוח מעקפים . בתשעת החודשים האחרונים נמצא בתכנית שיקום לב מרחוק של בית חולים מאיר. במהלכה נראה שיפור משמעותי בכושר הגופני. כיום אני מתאמן ארבעה אימונים בשבוע 50 דקות על הליכון במסלול מדרגות שיפוע במהירות קבועה של 5.7 קמ״ש ואחר כך כמה דקות של תרגילי כוח . שאלתי היא כמה אימונים בשבוע נדרשים לפי המחקר והמדע אם רוצים לעשות את המקסימום לשימור המצב לאחר הניתוח. ברקע אני רזה במשקל שומר על תזונה נכונה. האם יש מחקרים שעונים על השאלה הזאת מבחינת תועלת על גרף כמות האימונים. תודה.

אורי שלום, שמחה לשמוע שהחלמת ועשית שיקום לב. ההמלצות הכלליות מציינות לפחות 150 דק בשבוע של פעילות ברמת קושי בינונית ומעלה כך שנראה לי שאתה עומד בהמלצות. חשוב גם להמשיך עם תרגילי הכוח. המשך כך! בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני