דפוק גבוה בזמן פעילות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

15/11/2023 | 10:35 | מאת: איציק

שלום יעל, בן 37, סובל מעודף משקל אבל עושה פעילות גופנית ורוב חיי עסקתי בספורט. בזמן פעילות גופנית מאומצת הרגשתי כי אני לא מצליח לנשום לשניה. בעקבות כך הפוניתי לבדיקת מאמץ שיצאה לא תקינה false positive לאחר צינור וירטואלי נמצא כי הכל תקין ואין שום בעיה בלב אין כלל חסימה והכל מצוין גם קרדיולוג המליץ להמשיך בפעילות הגופנית. בדיקות אולטסאונד לבטן יצאו תקינות ובדיקות דם גם בסדר. חזרתי לעשות ספורט אך תופעה נמשכת כאשר אני מרגיש שהדופק שלי עולה ויש לי תחושה לא נעימה בזמן האימון אני עוצר כדי לא לחוות אותו דבר. כאשר זה קורה יש לי תחושה לא נעימה בצד שמאל(הלב) אך אין כאבים בחזה פשוט יש תחושה של מועקה מהכירות עם הגוף שלי ולאחר שעשיתי שתי בדיקות דם אני כבר יודע שאין אירוע לבבי וזו תחושה שחולפת לאחר מנוחה. אשמח לקבל תובנה ועוד חוות דעת מה לדעתך כדאי לבדוק. התופעה מתרחשת רק כאשר אני עושה ספורט כאשר אני במנוחה הכל תקין ואין לי הרגשה כזו. תודה מראש על העזרה וכל הכוונה.

איציק שלום, לאור מה שאתה מתאר סביר להניח שהכל בסדר. אין לי הסבר מדוע אתה מרגיש כך. ממליצה שתבקש מהרופא בדיקת הולטר אקג ל 24-48 שעות במהלכן תבצע כאימון או שניים כפי שאתה תמיד מבצע. ההולטר בודק האם ישנם שינויים בקצב הלב כגון הפרעות קצב שיכולות להסביר את התחושות שלך. בדיקה נוספת שאפשר לעשות זה אקו לב במאמץ מאחר וצנתור וירטואלי לא תמיד מתאים לכולם ובאקו מאמץ ניתן לראות את פעילות הלב כמעט בשיא המאמץ שלו. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני