דופק מהיר בריצה, האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/11/2023 | 09:35 | מאת: חלי

שלום לכולם, אני בת 38 ומזה עשור החלטתי להתחיל להתאמן במטרה להפיג מתחים ולשחרר סטרס. אני בתקופה יחסית חרדתית והדופק שלי מהיר וחזק מאוד. עשיתי בדיקות מקיפות ללב, עקב תלונה של כאבים באיזור החזה וכל הבדיקות יצאו תקינות (אק"ג/סיטי חזה/קרדיולוג/בדיקה במאמץ לפני שנתיים שיצאה תקינה). האבחון שקיבלתי הוא סטרס נפשי וגם עליו אני עובדת. הדופק המהיר והחזק שלי מלחיץ אותי שלעצמו, ואני יכולה להגיע לדופק 90-100 במצב מנוחה ואפילו להרגיש אותו דופק בתוך הגוף בלי לספור בנקודות דופק. לעיתים הוא רגוע וסובב ה-70-80 אך זה משתנה בהתאם לסטרס אני מניחה. התחלתי להתאמן בשבועיים האחרונים על בסיס יומי, אני עושה הליכה של 35-40 דקות, יחסית מהירה עם שילוב של מקטעי ריצה של 2 דקות. שמתי לב שבמאמץ של ריצה בעליה כלשהי, הדופק מגיע גם ל-193, אבל הוא מיד יורד ומתייצב על איזור ה-170-180 עד לסיום הריצה. אני מרגישה בסדר במהלך האימון, והדופק מתייצב ויורד לאט לאט. האם זה תקין? האם מסוכן? האם לעשות עוד בדיקות של מאמץ? תודה רבה!

חלי שלום, דופק מנוחה שלך סה"כ תקין. סטרס אכן מעלה דופק. הצגה ועשית בדיקות והכל תקין סביר להניח שהכל בסדר. לגבי המאמץ, התגובה של הדופק נורמלית. אין בעיה בדופק גבוה במאמץ במידה ואין מחלת לב. כל עוד את מבצעת את המאמץ ללא קושי מיוחד או כאבים בחזה או בעיות אחרות הכל בסדר. במידה ויש כאבים בחזה במנוחה ו/או מאמץ זה מחייב המשך בירור. מציעה לך לבקש מהרופא בדיקת הולטר אקג למשך 24-48 שעות במהלכה ניתן לראות האם יש הפרעות קצב כלשהו( שיכולות להתפספס בבדיקת מאמץ). במידה ואכן זה סטרס, את יכולה לבקש מהרופא טיפול עבור זה. המשיכי בפעילות הגופנית. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני