דופק נמוך ועייפות לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

28/10/2023 | 13:45 | מאת: אל

בן 45 מתאמן קבוע 3פעמים בשבוע . לאחר ריצות ארוכות אני חווה עייפות ודופק נמוך יום לאחר מכן בקימה מהשינה. לאחרהאימונים ההתנהלות רגילה לחלוטין ואני עירני מאוד . בשינה דופק 37-8 וקושי להתעורר לפעמים . אני עוסק בפעילות כבר כמה שנים .

שלום רב, נשמע שדופק מנוחה שלך נמוך גם באופן רגיל. אין ספק שעם דופק כזה לאחר פעילו גופנית תרגיש עוד יותר עייף. ממליצה לפנות לרופא לבדיקות ומעקב אחר דופק (הולטר דופק). בברכה, יעל

29/10/2023 | 23:24 | מאת: אל

תודה דר . כמה נתונים . * הדופק במנוחה 55 -70 הדופק בזמן השינה יורד ל 36-39 לפני כחודשיים עברתי סקר מנהלים עם מבחני מאמץ ובדיקות מרובות הכל נראה תקין . אני גם עירני מאוד לאחר האימון . רק ביום למחרת האימון אני מתקשה לקום ונשאר לנח במיטה עוד חצי שעה עד שאני מתעורר בניגוד לימים בהם אני לא מתאמן . תודה!

שלום רב, מה שאתה מתאר קצת מוזר. לרוב אין פער כזה גדול בין דופק מנוחה לבין דופק בזמן שינה. אני גם לא יודעת להסביר את התגובה שלך למאמץ. לאור זאת, כדאי לעשות הולטר דופק למשך כמה ימים ולבצע אימון גופני תוך כדי נשיאת המכשיר על מנת להבין את תגובות קצב הלב למאמץ וביממה שלאחר מכן. חושבת שבדיקה זו תיתן תמונה יותר מלאה מבדיקת מאמץ. בברכה

30/10/2023 | 09:07 | מאת: אל

תודה רבה . אבצע את הבדיקה .

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני