דופקים מהיר אחרי אי ון מאומץ אצל בני בן ה17

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/10/2023 | 21:17 | מאת: יעל

בני בן ה17 התאמן היום עם חבריו בים "אימון קרבי" כשבשגרה בד"כ עשה רק אימוני כושר במכון. מתלונן על דופקים מהיר ומוטרד. חטשבת שנמצא במעגל של לחץ מהדופק ובכלל מהמצב. האם דופקים מהיר כפי שהוא מתאר לאור המצב צריך להדאיג? תודה

שלום רב, לא בטוחה שהבנתי האם הדופק המהיר במאמץ היה רק באימון בים או בכלל לאחרונה. אם זה היה מקרה חד פעמי בים, ייתכן וזה נבע מהשינוי במקום האימון. דופק בחדר כושר ובחוץ יכול להיות שונה מעצם אופי האימון השונה. במידה וזה משהו שחוזר על עצמו, לרוב אין מה להיבהל מדופק גבוה אצל נערים. אם בכל זאת מרגיש משהו חריג מלבד הדופק או שהדופק גבוה באופן משמעותי מהרגיל, כדאי לפנות לרופא שוודאי יפנה אותו לאקג ובדיקת מאמץ כשלב ראשון. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני