ספורט ולב. ספורט מפתח את השרירים אבל לב שרירי הוא לא בריא

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

29/08/2023 | 16:40 | מאת: חבצלת השרון

ד''ר מלמוד הנכבדה ספורט הוא בריא על כך אין ווכוח. אבל ספורט מפתח את השרירים ומכיוון שהלב הוא שריר הוא מפתח כנראה גם את שריר הלב אבל לב שרירי גדול איננו בריא אז איך פותרים את המילכוד הזה?

שלום רב ספורט אכן בריא מאוד ובעיקר ללב. צריך להפריד בין ספורט הישגי אשר מטרתו אינה בריאות ולעתים יכול להביא לסיכון, לאו דווקא לבבי אלא גם של מערכת שריר שלד, לבין ספורט חובבני המומלץ לכולם. ספורט חובבני אינו מגדיל את שריר הלב אחר בעיקר משפר את תפקודו, את תפקוד כלי הדם ושל מערכת שריר השלד. גם ספורטאים להם לב "גדול" אינם בסכנה בהכרח, לא כל לב גדול הוא בעייתי, מאחר וגם שאר המערכות התומכות משתנות בהתאם. בשורה התחתונה, פעילות גופנית מצילה חיים, מונעת מחלות לב, מורידה תמותה ותחלואה לבבית וכללית. היא כמובן צריכה להיעשות במינון הנכון ולאחר התייעצות עם אנשי מקצוע ותחת מעקב ובדיקות תקופתיות. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני