פעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

15/04/2009 | 10:54 | מאת: גליה

בבדיקת אקו-לב התגלה שיש לי דליפה בשסתום ומחיצה מעובה. האם יש לכך השפעה כלשהי והאם אני יכולה להמשיך בפעילות גופנית כמו הליכה ,שחיה ופילטיס תודה וברכה גליה

גליה שלום, ישנה חשיבות לחומרת הדליפה של המסתם, סוג המסתם ובאיזו מידה המחיצה מעובה. במידה והמצב איננו חמור במחיצה ובשסתום, אין מניעה להמשיך בפעילות שאותה הזכרת ולבצע אקו תקופתי על מנת לראות שאין החמרה במצב. במידה ומצוין כי יש דליפה בינונית-חמורה והמחיצה מעובה במידה רבה, יש לשמור על פעילות רגועה כגון הליכה ושחייה בקצב מתון. יש להימנע מפעולות איזומטריות (סטטיות) בפילאטיס או בכל פעילות אחרת, כלומר כל תרגיל אשר מבוצע במאמץ ללא תנועה ולהקפיד על נשימה נכונה בכל עת בפעילות הגופנית. בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני