דופק 50-55 במנוחה זה תקין?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

10/08/2023 | 23:01 | מאת: יואב

שלום בן 48, בריא. א.ק.ג תקין, אקו תקין, מבחן מאמץ תקין. לחץ דם תקין בדר"כ. אך אני שם לב שלא מעט פעמים כשאני מודד (כולל במד סטורציה ובמכשיר למדידת לח"ד) דופק במנוחה הדופק הוא באזור 50-55. בעבר הדופק שלי היה גבוה יותר. אני לא ספורטאי, אבל עושה הליכות באופן קבוע במשך שעה מספר פעמים בשבוע. האם דופק 50 במנוחה זה תקין לגמרי? איך יודעים אם זה ברדיקרדיה, ומסמן חולשה של הלב או אדרבה שזה סימן חיובי ונובע מכושר גופני? יש אבחנה מבדלת? תודה

שלום יואב. הדופק שאתה מתאר הוא בסך הכל תקין. יחד עם זאת אין סיבה שדופק מנוחה ירד משמעותית עם הגיל. לא יודעת כמה היה הדופק לפני כן. אם היה 55-60, ייתכן והירידה סבירה לפעילות הגופנית שאתה מבצע. הבדיקות התקינות אכן מרגיעות שהכל תקין. בכל זאת אולי כדאי לבצע הולטר של דופק על מנת לקבל תמונה ברורה יותר של קצב הלב במהלך היממה. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני