ספורטאי עם חשש ללחץ דם גבוהה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/07/2023 | 11:45 | מאת: טארק

אני בן 39 לאחרונה הייתי אצל הרופא שלי בדק לי לחץ דם יצא 137/90 אני ספורטאי עוסק בספורט מגיל 5 כבר כמה ימים אני בודק במנוחה לחץ דם נע בין 70 ל93 ו110 ל130 האם זה נקרא לחץ דם גבוהה?

טארק שלום, לחץ דם אופטימלי הוא מתחת 120/80. לאחר מכן ישנו דירוג ליתר לחץ דם. 137/90 נחשב יתר לחץ דם מדרגה 1-2. מעל 150/95 זה כבר לחץ דם גבוה הדורש טיפול. אתה כרגע במקום גבולי. על מנת לוודא מהו לחץ הדם האמיתי שלך כדי לבקש מהרופא הולטר לחץ דם המנטר את לחץ הדם של המשך 24-48 שעות. לאחר מכן הרופא יחליט האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי ואם כן איזה. אכן העיסוק בספורט מסייע במניעת יתר לחץ דם אך העלייה בלחץ הדם מתרחשת עם הגיל ויש לה סיבות שאינן תמיד ברורות( זה נקרא יתר לחץ דם ראשוני). חשוב לעקוב אחר המדדים ולהיות בקשר עם הרופא. בינתיים חשוב להמליץ עם הפעילות הגופנית. במידה ולפני הפעילות לחץ הדם עובר את אחד מהערכים 160/100 אין להתחיל את האימון. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני