מאמץ בחדר כושר עד איזה רמה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

28/06/2023 | 21:31 | מאת: מאור מאור

שלום איך יודעים מהי מידת המאמץ בחדר כושר שלא מומלץ לעבור אותה? המדריכים בונים תוכניות אימון וטוענים שיש להגיע למצב של כשל שרירי ורק אז זה משפיע האימון, מה הגישה של הרפואה לנושא זה? אני מתאמן הרבה זמן וסתם עניין אותי

28/06/2023 | 21:33 | מאת: מאור מאור

אחדד את הנושא אני בן 32 ויש בי גם פחד להתאמץ יותר מידי לא יודע למה הם יש בסיס לכך? אני עושה אימוני משקולות בעיקר עם משקלים די כבדים

מאור שלום רב בעיקרון זה תלוי במטרה שלך. אם המטרה היא פיתוח גוף יש יתרונות לעבודה על כשל. לפיתוח כוח בשרירים אין צורך להגיע לכשל ובטח שלא בכל סט. לפי מחקרים עבודה עד כשל בכל סט עלולה לגרום לאימון יתר מה שיגרום בסופו של דבר דווקא לירידה ביכולת. מספיק להגיע לכשל בסט האחרון (לרוב השלישי). בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני