מבחן ארגומטריה אחרי ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

21/04/2023 | 22:16 | מאת: יניב

שלום רב, בן 55 חודש וחצי אחרי ניתוח מעקפים. לפני הניתוח עסקתי תדירות בספורט: אימוני כוח והליכות. מאז הניתוח אני הולך מידי יום כ-4 ק"מ בקצב טוב (בין 11 ל-13 דק' לק"מ). ניסיתי לרוץ קלות אבל לאחר כ-300 מ' הפסקתי למרות שהרגשתי טוב בזמן הריצה. כשעה לאחר הריצה התחילו לי כאבים בחתך הניתוח. בחלקו העליון בחזה, ובחתך שבאזור הבטן העליונה. שאלתי, מתי אוכל לגשת למבחן מאמץ/ארגומטריה לטובת שיקום לב מסודר ? להערכתי בפרוטוקול ברוס, כבר משלב 4 (מהירות מעל 6.5 קמ"ש) אצטרך לרוץ ולהערכתי אוכל לשמור על דופק מטרה לפחות עד שלב 6 אולם איני רוצה לחוות שוב את הכאבים הנ"ל. מתי נכון לגשת לשיקום לב לאחר הניתוח והאם יש מבחן מאמץ בהליכה ללא שילוב ריצה ? תודה מראש.

שלום יניב, ראשית החלמה מהירה. ניתן ורצוי להתחיל שיקום לב כבר 3-4 שבועות לאחר הניתוח. כדאי לבצע את הבדיקה במסגרת הקבלה למכון שיקום הלב במידה וזה מתאפשר. כך יותאם לך הפרוטוקול בהתאם למצבך והכאבים עליהם תדווח לפני ובמהלך הבדיקה. הפעילות במכון שיקום הלב גם תותאם לך בהתאם למצבך הגופני ולתוצאות בדיקת המאמץ. כרגע, עד לתחילת התכנית תתאמן בהתאם למה שאתה מרגיש ותנסה להימנע מהגעה לכאבים מהניתוח. אזור הניתוח צריך זמן להחלים ומשך ההחלמה שונה מאחד לשני ועשוי לקחת חודשים. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני