כמה פעמים בשבוע צריך להתאמן לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/03/2023 | 19:02 | מאת: אורי

שלום. במהלך שיקום לב וגם אחריו . מה ההמלצה לאימון ספורט מאמץ . כמה פעמים בשבוע צריך כדי לתת לגוף את מה שהוא צריך לאחר ניתוח מעקפים. השאלה היא כללית כל אחד ויכולתו לאימון מאומץ של חצי שעה ומעלה.

שלום רב, לא בטוחה שהבנתי את השאלה והיא אכן מאוד כללית, אבל אנסה לענות בכל זאת. בעיקרון ההמלצה לכולם, לבריאים, לאחר אירוע לב או ניתוח מעקפים, היא לבצע פעילות גופנית לפחות 5 פעמים בשבוע למשך לפחות 30 דק', או לפחות 150 דק' בשבוע בקצב בינוני ומעלה. לאחר ניתוח מעקפים ישנם שלבים שונים. בשבועות הראשונים מומלץ לבצע הליכות בקצב איטי ותרגילים קלים לשיפור טווחי התנועה. לאחר מספר שבועות ובהתאם לקצב ההחלמה ומידת הכאבים מהניתוח יש להעלות את משך וקצב ההליכות ולהוסיף תרגילים לחיזוק השרירים. בעיקרון לאחר כ- 3 חודשים ניתן לחזור לפעילות רגילה במידה והכל תקין. ממליצה בחום להשתתף בתכנית לשיקום לב שם תקבל המלצות ספציפיות המתאימות לך, לגילך, מצבת הרפואי, מידת ההחלמה, הכושר הגופני והיעדים שלך. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני