מה המשמעות של דופק מירבי?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

26/01/2023 | 16:11 | מאת: yoavi

שלום 1. מה ההיגיון מאחורי הקביעה של דופק מירבי (220 מינוס הגיל)? מה גם שלא כולם באותו מצב בריאותי ובאותו כושר גופני. 2. מה הסיכון בלעשות פעילות שמעלה את הדופק מעבר לדופק המירבי? 3. אדם שלמשל עולה 8 קומות וכמובן מרגיש קושי, צריך לחשוש שאולי הגיע לדופק המירבי והוא בסכנה? תודה

שלום רב, 1. נוסחה זו של 220 פחות הגיל איננה מדויקת וברור שאינה מתאימה לכולם. רוב האנשים מגיעים לדופק מירבי גבוה מזה. משתמשים בזה להערכה בלבד. ניתן לקבוע דופק מירבי אמיתי בבדיקת מאמץ מירבית בה אין עוצרים אותך בגלל דופק אלא רק כאשר אתה מגיע למיצוי היכולת ומבקש לעצור. צריך לבקש זאת מהרופא שמנהל את הבדיקה. 2. ברוב המקרים אין שום סיכון לעבור דופק כלשהו. אדם שעובר את הדופק המירבי שלו החזוי שלו לפי גיל, מן הסתם הדופק החזוי אינו נכון. הסכנה באימון בדופק גבוה קיימת רק לאנשים אשר סובלים ממחלת לב איסכמית, כלומר כאשר יש חסימות בעורקים של הלב. לאנשים בריאים אין סכנה. בסופו של דבר רק ספורטאים יכולים להתאמן לאורך זמן על דופק שהוא מאוד גבוה. רוב האנשים יאטו או יעצרו לאחר מספר דקות בדופק גבוה והדופק יירד להם. 3. במידה ומישהו עולה 8 קומות וקשה לו מאוד והדופק גבוה, אם הוא בריא לא יקרה שום דבר. הוא פשוט צריך לשפר את הכושר הגופני שלו ואז הדופק יעלה פחות ויהיה לו פחות קשה. לסיכום, במידה ואתה אדם בריא, ללא טרשת עורקים, כלומר חסימות של עורקי הלב, אין ממה לחשוש. יחד עם זאת, צריך לבצע בדיקות תקופתיות על מנת לשלול בעיה כלשהי בלב וכמובן לבצע פעילות גופנית הדרגתית עד לשיפור הכושר הגופני. בברכת כושר ובריאות

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני