פעימות מוקדמות וחרדה מהן

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/01/2023 | 17:30 | מאת: קובי

שלום ד"ר מלמוד היקרה לפני כשנה וחצי עקב אירוע מסוים התחלתי לסבול מחרדות די קשות. עקב לחץ מפעילות הלב עשיתי שלושה אקג שיצאו תקינים ובדיקת אקו לב שיצאה תקינה גם כן. לפני שבועיים התחלתי לסבול מתופעה של פעימות מוקדמות במנוחה. לא ייחסתי לזה חשיבות. אבל כשהתחלתי לרוץ סוף סוף אחרי המון זמן שלא עשיתי פעילות הרגשתי זאת גם בריצה כשהדופק מהיר. זה ממש הלחיץ אותי כי הבנתי שפעימות מוקדמות במהלך או מיד אחרי פעילות הן לא מצב תקין. יש לציין שגם באותו יום הייתי רוב היום בחרדה. בהתייעצית עם קרדיולוג הוא אמר שגם אם זה קרה בריצה או לאחריה אין מה לדאוג כי בדיקת האקו מראה מבנה ותפקוד לב תקין. אודה מאוד להתיחסותך כי אני ממש חרד מזה ברמה של מפחד לעשות פעילית גופנית מאז. תודה רבה לך

קובי שלום רב, אני מניחה שאם הקרדיולוג בדק אותך אז הכל בסדר. אבל על מנת לראות מה קורה במאמץ כדי לבקש הפנייה לבדיקת מאמץ, ארגומטריה. בבדיקה זו יראו מה קורה באקג בזמן המאמץ, האם וכמה יש פעימות מוקדמות יש והאם הן מחמירות במאמץ. ייתכן שיש קשר בין החרדה למה שאתה מרגיש בלב וכמובן שכדאי לפנות לטיפול לגבי החרדה. מקווה שתרגיש טוב יותר. בברכה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני