דופק חריג בשינה לאחר אימון ארוך מתאמן קבוע ובכושר טוב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

17/01/2023 | 11:05 | מאת: גיא

בן 40 מתאמן קבוע לא מעשן דופק בשינה 53 עוקב קבוע לאחר אימון אירובי ארוך שם לב שדופק בשינה עולה ל 60 האם זה תקין

שלום גיא תודה על פנייתך. זה לא נדיר שדופק לאחר אימון אירובי ארוך אינו חוזר שעות רבות לערכי מנוחה. ישנה עדיין עוררות של מערכת העצבים הסימפטטית הקשורה לעלייה בדופק לאחר פעילות גופנית ארוכה. ערך של 60 במנוחה תקין ולכן אני לא רואה סיבה לדאגה. ללא קשר, לאור גילך ולאור העובדה שאתה פעיל גופנית, אני מציעה שתבצע בדיקת מאמץ. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני