חזרה לפעילות לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/11/2022 | 06:09 | מאת: ד

תמיד הייתי ספורטאי כוח ברמה מאוד גבוהה בעקבות החיסון עברתי ניתוח מעקפיים מה המלצותיך לחזור לשיגרה?

שלום רב, ראשית החלמה מהירה. ישנם מספר גורמים לפיהם מנחים מטופל לחזרה לפעילות גופנית כגון: גיל, רקע רפואי, גורמי סיכון נוספים, עבר ספורטיבי, כושר גופני נוכחי וכד'. מאחר ואין לי פרטים נוספים לגביך ולגבי המקרה, אוכל לענות באופן כללי: 1. בעיקרון אם הכל תקין, כלומר אין סיבוכים מהניתוח כגון זיהום, אנמיה, הפרעות קצב וכד' אין מניעה לחזור לפעילות. 2. חשוב להגיע לביקורת אצל הכירורג והקרדיולוג המאשרים שהכל תקין. 3. חזרה לפעילות עצימה רק במידה ואין כאבים באזור הניתוח ויש החלמה של הסטרנום והמקום ממנו נלקח כלי דם. 4. ב 3 חודשים ראשונים מתחילים מתרגילים קלים עם עומסים נמוכים ומעלים בהדרגה עד לכ 30-50% ממה שהיית עושה קודם. בנוסף יש לבצע הליכות מידי יום כחצי שעה. חשוב לבצע תרגילים להגדל טווח התנועה במפרקים ולגמישות השרירים. 5. ממליצה בחום להצטרף למכון לשיקום לב לקבלת הנחיות ספציפיות ולבניית הכושר מחדש תחת הדרכה ופיקוח. במידה ואין ביכולתך להצטרף לתכנית שיקום לב, מומלץ לפנות לאיש מקצוע לייעוץ אישי שיתאים לך את התכנית לפי מצבך ויעדיך. בברכה

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני