מהו קצב סינוס והאם סוגים נוספים?

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/11/2022 | 19:42 | מאת: שלי

שלום מה זה קצב סינוס? והאם יש עוד סוגי קצב חוץ מקצב סינוס? והאם קצב סינוס נמדד ידנית בעורק היד או רק באקג? יכול להיות שבמדידה בעורק היד נקבל קצב לב מסויים ובמכשיר אקג קצב אחר? והאם יש התאמה בין מהירות הדופק במדידה במכשיר סטורציה למדידה במכשיר אקג? כלומר אם במד סטורציה נראה דופק 50 אז גם באקג זה ייראה אותו הדבר? תודה

הי שלי, צריך לעשות קצת סדר במושגים: 1. קצב סינוס - הקצב הסדיר של הלב. 2. נמדד באקג-מאחר וצריך לראות רצף של פעילות חשמלית. ניתן להרגישו במדידה ידנית אך לא לראותו כתרשים (כפי שרואים באקג). אקג הוא מדויק הרבה יותר מכל מדידה ידנית אחרת מאחר וישנן אלקטרודות המונחות על החזה והגפיים אשר קולטות את הפעילות החשמלית מכל כיווני הלב. 3. מהירות הדופק = קצב הלב - אמורה להיות זהה במכשיר אקג וסטורציה. אגב, מדידת דופק באופן ידני במקומות שונים (כגון צוואר, פרק כף היד וכד') היא די מדויקת גם כן. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני