מידת ההשפעה על לחץ הדם

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

07/11/2022 | 23:37 | מאת: אורן

שלום ידוע שפעילות גופנית מועילה להרבה בעיות, בין השאר תורמת לירידה בלחץ הדם. האם יש לזה גם השפעה לטווח הקצר כמו לתרופות להורדת לחץ הדם? כלומר מעבר לתועלת שיש בזה באופן קבוע, האם למשל אדם שעושה פעילות גופנית קבועה שתורמת אצלו לירידה בלחץ הדם, אז אם יעשה הפסקה של יום או יומיים לחץ הדם שלו יעלה באותם יום יומיים? וכן לגבי מלח, האם ההשפעה מיידית, כלומר אם אוכלים מלח זה עשוי להעלות את לחץ הדם באותו יום או שאין לזה משמעות מבחינת אותו יום אלא רק השפעה לטווח ארוך? תודה

שלום רב, בטווח הקצר פעילות גופנית מרחיבה את כלי הדם על מנת להכיל את זרימת הדם הגדולה שיוצאת מהלב וצריכה להגיע לשרירים הפועלים וללב עצמו. ולכן גם בסיומה ישנה ירידה של לחץ דם למשך מספר שעות. בטווח הארוך יש לפעילות גופנית יכולת להוריד לחץ דם דרך מנגנונים נוספים (כגון שיפור האלסטיות של כלי הדם, הפרשת חומרים מרחיבי כלי דם), אך אלה כמובן מתרחשים לאחר תקופה של אימונים ולא לאחר אימון אחד. לאחר תקופת אימונים ושינויים אלה, הפסקה של יום יומיים לא תעלה את לחץ הדם, אלא הפסקה ארוכה יותר. לגבי מלח, הדעות חלוקות מאחר ומלח אינו משפיע על כל האנשים באותו אופן. ישנם אנשים שצריכת מלח מוגברת לא תשפיע על לחץ הדם שלהם בעוד שעל אחרים כן (אגב, זה דומה לצריכת קפאין). בשונה מקפאין שיכול להעלות לחץ דם באופן יחסית מהיר, לצריכת מלח אין השפעה מיידית אלא לאורך זמן אלא במידה ואדם מאבד נוזלים ומלחים (כגון בהזעה מוגברת במאמץ), ואז צריכת מלח עם נוזלים יכולה להעלות את נפח הדם וכן את לחץ הדם. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני