כאבים ביד לאחר השתלה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

14/10/2022 | 10:45 | מאת: שיראל

שלום אני 11 יום לאחר השתלת דפיברילטור ,אני מרגישה שהחלק השפיצי של המכשיר ממוקם באיזור קרוב לשריר היד ,בשקע של הזרוע ויוצר לי לחץ על השריר ומגבלת תנועה ,האם זה בסדר שהשפיץ של המכשיר ממוקם שם? האם זה אמור לחלוף? מאוד מתסכל אותי ומכאיב לי בכל תנועה ,מה אפשר לעשות בעיניין? איזה תרגילים כן מותר לעשות בשלב הזה?

שיראל שלום ראשית החלמה מהירה. אינני רופאה ואיני יכולה לענות לך לגבי מיקום המכשיר. ייתכנו כאבים מהמכשיר שבועות ואף חודשים לאחר ההשתלה. בעיקרון בשלב זה ניתן וכדאי לבצע תנועות עם היד עד לגובה כתף. בעוד כעשרה ימים להתחיל תנועות בטווח תנועה מלא גם מעל גובה כתף. תנועות לכל הכיוונים עדינות ללא התנגדות, כלומר ללא הרמת משא. ניתן להתחיל לבצע תרגילי התנגדות קלים לאחר כחודש וחצי. לאחר כ 3 חודשים ניתן כבר לבצע תרגילי התנגדות עם עומסים רגילים. חשוב מאוד!!!! לקבל הדרכה לגבי סוג הפעילויות והתרגילים שניתן לבצע. קשה לי לפרט ולהדגים בכתב. ממליצה בחום לפנות למכון לשיקום לב לתכנית מודרכת תחת פיקוח בה תוכלי לקבל את כל ההנחיות הספציפיות המתאימות לך. במידה ולא ניתן להגיע למכון כזה, אני ממליצה שתפני לאיש מקצוע כגון פיזיולוג של המאמץ שייתן לך תכנית אישית. לפני שאת מבצעת את כל מה שכתבתי לעיל, אני ממליצה שתפני לביהח בן ביצעת את ההשתלה ותבדקי לגבי הכאבים שתיארת ומיקום המכשיר. בריאות שלמה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני