דופק שלא יורד לאחר אימון איגרוף

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/10/2022 | 10:06 | מאת: לוחם

היי , אני מתאמן 4 שנים באיגרוף תאילנדי , ואחרי כל שיעור אני מרגיש סוג של עוררות וקשיים בשינה. זאת אומרת באופן קבוע לאחר אימון אני יושן 5 שעות בלילה עם שנת rem שנמשכת גג 50 דקות בחודשים האחרונים רכשתי שעון חכם שמנטר שינה ודופק ואכן הדופק נשאר גבוה מאוד אפילו 3 שעות אחרי אימון (סביבות ה80 פעימות). בכלל אני לא מצליח להירדם אחרי שיעור. לקחתי כמה פעמים שיעורי בוקר והתחושה הנוראית הזאת ליוותה אותי בכל היום בתוספת של חוסר עירנות וחוסר ריכוז - והדופק היה גבוה באופן חריג במשך כל היום , אפילו אחרי 6 שעות. זאת אומרת , דופק מנוחה שלי ביום הוא סביבות 58 . במקום זאת הוא היה בסביבות ה80.(מדגיש את העניין שבאמת מדדתי במנוחה אמיתית). הלכתי לכל סוגי הרופאים , אני עובד עם תזונאי קליני שבנה לי תפריט , לקחתי סטילנוקס , לקחתי גאבא , לקחתי מגנזיום , לקחתי ולריאן , לקחתי מלטונין , עשיתי יוגה , עשיתי תרגילי נשימה- שום דבר לא עזר. בימי בהם אני לא מתאמן באיגרוף, אלא עושה כושר כמו ריצות וכו ' הדופק שלי יורד מהר מאוד לדופק המנוחה הרגיל ואין לי את אותם קשיים בשינה או דופק - זה רק מהאיגרוף. אומרים לי הרבה שזה נובע מסטרס , אז אני חייב לציין שהתנסתי כחודשיים באומנות לחימה אחרת שנקראת ג'יו ג'יטסו - שזאת אומרת , חניקות וריתוקים במצב שכיבה , פחות לב ריאה וסיבולת כמו איגרוף . ומהמצב היה שונה שמיים וארץ , לא היו לי שום בעיות בתפקוד והשינה , לא רק זה אלא ישנתי טוב מאוד בניגוד לאיגרוף , וגם באומנות לחימה זו יש נחשפתי לסטרס ועשיתי קרבות אימון , ולא הייתה בעיה. אני חייב לדעת מה המקור של הבעיות האלה ומה אפשר לעשות ולמי אפשר לפנות , כי זה מאוד חשוב לי בחיים האיגרוף. תודה מראש

שלום רב תודה על פנייתך. אני חייבת להודות שלא שמעתי על תופעה כזו שרק לאחר אימון מסוים מרגישים את מה שתיארת ושהדופק מגיב אחרת. בטח לאחר שתיארת שאתה מתאמן בספורט זה כבר 4 שנים. ייתכן וסוג הספורט של האגרוף התאילנדי מעורר בך תגובות פיזיולוגיות שונות. אולי ניתן לבקש מהרופא הולטר של אקג ל 24 - 48 ותבצע אימון בזמן הבדיקה. לצערי אין לי עוד רעיון או כיוון. בברכה יעל

06/10/2022 | 20:59 | מאת: לוחם

בסדר גמור , תודה בכל אופן.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני