מאמץ ודופק רצוי לחולה לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

04/09/2022 | 14:26 | מאת: גיל

שלום ד ר יעל אני בן 59 עברתי ארוע לבבי ב2016 צונתרתי פעמיים ומאז אני בסך הכל בסדר אבל הכושר הגופני מאוד נמוך מתעייף מהר במדרגות ולא נמצא בשגרה ספורטיבית הייתי רוצה לרכוש מכשיר אליפטיקל ביתי ולשפר כושר אשמח אם אוכל לדעת מה מותר ומה לא ובאיזה קצב להעלות את שגרת האימון תודה גיל 0507848048

שלום גיל, באופן כללי אין מניעה לבצע פעילות גופנית בעצימות גבוהה גם לאחר אירוע לב. לפני כן הייתי ממליצה: 1. לבצע בדיקות אקו לב, הולטר לב ובדיקת מאמץ (במידה ולא ביצעת בשנה האחרונה). 2. לראות קרדיולוג במידה והכל תקין ניתן להתחיל בהדרגה לפי התחושה שלך. אם אינך בכושר רצוי להתחיל כמה דקות בכל פעם (האליפטי הוא מכשיר מעייף) ולעצור במידת הצורך. יש להוסיף זמן לפעילות לפי מידת ההתקדמות שלך ובהמשך גם להעלות את דרגות הקושי/ מהירות. לגבי הקצב/דופק - קשה לי להעריך מאחר וחסרים לי נתונים כגון דופק במנוחה שלך, האם נוטל תרופות להורדת דופק וכד'. לכן מומלץ להתאמן לפי התחושה ולהתקדם בהדרגה. על מנת לקבל תכנית אישית, ישנה אופציה נוספת. לאחר ביצוע הבדיקות והאישור מהקרדיולוג שהכל תקין אתה יכול להתייעץ עם פיזיולוג שיבנה לך תכנית אימונים אישית המותאמת למצבך. בברכה, יעל בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני