כאבים חוזרים בחזה ללא סיבה

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

11/08/2022 | 11:16 | מאת: ניקול

שלום רב ד"ר, לפני שנה החלו לי חרדות קשות שכללו דופק מאוד מואץ (בין 160-180 ללא מאמץ), פניתי למיון בעקבות זאת מספר פעמים שם ביצעו א.ק.ג ובדיקות דם, הכל נמצא תקין ואובחנתי כך עם התקפי חרדה. התחלתי טיפול נפשי ללא תרופות, כיום איני סובלת עוד מהתקפי חרדה הודות לטיפול, אך עדיין מרגישה לחצים בחזה מאז שבאים והולכים לסירוגין. זה יכול לקרות בשעת מאמץ או מנוחה, לרוב בצד שמאל, בבית החזה די באמצע נוטה ללמעלה. הלחצים אינם חזקים במיוחד אך הם מציקים, מרגישים לפעמים כמו דקירות קטנות ולפעמים כמו לחץ שלא עוזב בין חצי דקה לדקה כל התקף קטן כזה. עכשיו בקיץ זה מעט החמיר ואני לא יודעת להגיד אם זה שרירים (התחלתי להתאמן) או מזגנים אולי התקררות, או שיש סיבה לדאגה. מלבד הלחצים האלה ההרגשה הכללית היא טובה. גם עד לא מזמן סבלתי מצרבות עקב תזונה לא נכונה, והיום שיניתי את אורח החיים שלי והצרבות פחתו משמעותית. יכול להיות שמה שאני מרגישה היום זה תופעות לוואי של החרדות של פעם והגוף עדיין לא השתקם לגמרי מאז? תודה מראש

שלום רב, אינני רופאה ולכן איני יכולה לספק חוות דעת מקצועית. ממליצה לפנות לרופא המטפל להמשך בירור (לדוגמא: בדיקת מאמץ, אקו לב, הולטר אקג). לכאבים בחזה ישנן סיבות רבות כגון בעיה לבבית, התכווצות שרירים, שינויים ניווניים בעמוד שדרה, חרדות, בעיות במערכת העיכול ועוד... בריאות שלמה, יעל

01/01/2024 | 17:41 | מאת: אנונימי

היי ניקול מרגיש אותו הדבר היו מספר קטן של התקפי חרדה והלחץ בחזה לא מפסיק כבר חודשיים אשמח לדעת מה בסוף גילית שזה,תודה.

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני