איש שמן ואיש רזה כל אחד במבנהו

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

05/08/2022 | 15:46 | מאת: נירית

האם בן אדם שמן הוא בעל מבנה שמן לעומת בן אדם רזה עם מבנה רזה יכול לאכול כראות עיניו יעלה במשקל

שלום נירית, אינני בטוחה שאני מבינה את שאלתך. באופן כללי, "בעל מבנה" רזה / שמן זהו מונח מורכב. צריך להבין האם באמת לאדם יש מבנה כזה (מולד) או שהוא רכש אותו עם השנים. בעיקרון ישנם הבדלים במספר תאי שומן, הורמונים מסוימים האחראים על מנגנון שובע/רעב, הורמונים האחראים על צבירת שומן, חילוף חומרים, מרכיבים גנטיים וכד' המאפשרים כביכול לחלק מהאנשים לאכול (כמעט) כראות עיניהם לעומת אחרים שצריכים לעמוד על המשמר. כל מקרה לגופו, ישנן היום בדיקות המאפשרות להבין מהם הגורמים האישיים/גנטיים של כל אחד ובהתאם לזאת להתאים את התזונה. אני מציעה לפנות לאנשי מקצוע מתחום התזונה והמאמץ. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני