הצרות או חסימה קטנה בעורקי הלב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

08/07/2022 | 13:45 | מאת: OR

היי אם יש חסימה משמעותית בעורקי הלב זה תמיד דורש צנתור או שיש דרכים נוספות לטפל בזה? והאם לאדם שיש הצרות בעורקי הלב וממליצים לו לטפל בגורמי הסיכון ותרופות לכולסטרול וכדו', האם הטיפול בגורמי הסיכון (או דברים אחרים) יכול להיטיב עם מצב העורקים או כל חסימה והצרות זה בלתי הפיך ואין שום דרך לשפר את המצב וכל מה שמנסים זה רק למנוע החמרה? תודה

שלום רב, אינני רופאה אבל מניסיוני ברוב המקרים בהם יש חסימות משמעותיות (>75%) מבצעים צנתור, אך כל מקרה לגופו. הטיפול בגורמי הסיכון באמצעות תרופות הינו קריטי ואכן מוריד את הסיכון להתפתחות טרשת העורקים ולהתקף לב באופן משמעותי. לא פחות מהטיפול התרופתי הוא שמירה על אורח חיים דהיינו תזונה מתאימה ופעילות גופנית! לשני דברים אלה ישנה השפעה משמעותית ביותר על איזון גורמי סיכון (שומנים בדם, סכרת, לחץ דם) והורדת הסיכון להתקפי לב. יחד עם זאת יש לזכור שישנם גורמים שאינם בשליטתנן כגון הגיל והיסטוריה משפחתית שעל אף שמירה על אורח חיים יכולים להשפיע על התקדמות המחלה. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני