חוסר מגנזים הזעת יתר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

18/08/2021 | 08:04 | מאת: יואב

שלום בן 40+ עושה פעילות גופנית אירובית, הליכות של שעה מספר פעמים בשבוע. באופן כללי סובל מהזעת יתר ברמה חריגה, בראש, בפנים, בפלג גוף עליון, ועוד. מזיע בקלות (והרבה מאוד, ממש נוטף). זה מגיע בעקבות מתח, מבוכה, מאמץ גופני, מזג אוויר חם וכדו'. (בדיקות דם תקינות) כל זה מצריך שתיה מרובה (והשתנה מרובה בדר"כ). האם יש חשש מאיבוד מלחים? יש משהו שצריך לעשות בעניין? ושאלה נוספת לגבי מגנזיום, ידוע שבהזעת יתר יש איבוד של מגנזיום, איך אדע אם יש בעיה? והאם יש צורך לקחת תוספי מגנזיום? באיזה מינון? איזה סוג של מגנזיום (אוקסיד, מאלט, ציטראט ועוד) מתאים ספציפית למקרה של הזעת יתר? תודה רבה

יואב שלום רב, במידה ואתה שותה הרבה מים ובדיקות הדם שלך לא מראות על מחסור בנוזלים, לא צריכה להיות סיבה לדאגה. יחד עם זאת, אתה יכול לוודא שאכן בודקים לך מינרלים בבדיקות ולהתייעץ לגבי סוג המגנזיום עם רופא מאחר וזה אינו בתחום המקצוע שלי. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני