שריפה בחזה בזמן ריצה, סובל מאסטמה.

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

28/06/2021 | 10:43 | מאת: אלי

שלום. אני סובל מאסטמה קלה בסינפונות העליונות, וגם עושה ספורט/הליכות/ריצה פעם בשבוע באופן קבוץ למרחק של כ- 4-7 ק"מ (בעיקר הליכה וספורט במכשירים). בזמן ריצה של כמה מאות מטרים, אני מתחיל להרגיש שריפה בחזה, ואז אני נאלץ לעצור ולא יכול להמשיך לרוץ, אבל כן יכול להמשיך ללכת עוד הרבה. כבר עשיתי את בקופ"ח את כל בדיקות הלב כולל ריצה/במאמץ ויצא תקין. יכול להיות שזה בגלל האויר החם שאני נושם בחוץ ? כי בזמן בדיקת לב במאמץ במעבדה/בקופ"ח, המיזוג שם היה פועל והיה לי קל יותר לרוץ במשך דקות רבות, וריצה בחוץ, למרחק של 100 מטר בערך, למשך 2-3דקות, אני כבר מתנשף ומרגיש שורף החזה. יכול להיות שהסיבה זה האסטמה או האויר החם או שזה משהו אחר?

היי אלי. לאור מה שתיארת והבדיקות שביצעת, החשד למחלה טרשתית, כלומר חסימה בעורק כלילי, אינו גבוה. יחד עם זאת אינני רופאה וגם קשה לומר מבלי לראות את הבדיקות. ייתכן וריצה בחוץ עם אסטמה מקשה עליך בניגוד לריצה על הליכון בה אין השפעה של מזג אוויר. ניתן לבקש בדיקת מאמץ לב-ריאה הנקראת CPET במכון לרפואת ספורט על מנת לראות אם יש מגבלה לבבית או ריאתית בזמן מאמץ. לצערי אין לי פיתרון כי לדעתי עליך להמשיך לבדוק על מנת לשלול מחלה לבבית. בברכה יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני