הפחתה במשקל באמצעות משקולות

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/12/2020 | 12:58 | מאת: אמיר

שלום, בן 45 עם מחלת קרדיומיופטיה היפרטרופית. נמנע מספורט תחרותי והרמת משקלים כבדים. 183 ס"מ גובה ושוקל כ- 115 ק"ג. האם ביצוע של הרמת משקולות קטנים (עד 2 קילו) עם חזרות מרובות בכל מיני תרגילים, יכולים לתרום לירידה במשקל? תודה אמיר

הי אמיר, מתנצלת על העיכוב בתגובה. בעיקרון אתה יכול להרים משקלים קצת יותר כבדים מ- 2 ק"ג. על מנת לרדת במשקל הכי חשוב לבצע פעילות שהיא אירובית (כגון הליכה, רכיבה על אופניים, שחייה וכד'). זו הפעילות שמסייעת ביצירת מאזן אנרגטי שלילי (כלומר תוציא יותר אנרגיה) וכל זאת כמובן בתנאי שאתה עוקב אחרי עקרונות לתזונה נכונה בהתאם. תרגילי כוח יכולים לסייע לתהליך הירידה במשקל כל עוד זה בליווי תהליך תזונתי ופעילות אירובית שהם עיקר התורמים לירידה במשקל. בברכה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני