שקום לב

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

25/03/2009 | 17:47 | מאת: דוד

אני בן 60 ועברתי לפני ארבעה חודשים אוטם בשריר הלב .אני עושה פעילות גופנית לבדי בעקר הליכה .שאלתי כמה זמן לאחר האוטם עוד אפשרי להצטרף למסגרת מסודרת של פעילות לשיקום לב .כמה זמן מקבלים מקופת חולים .וכמה זמן כדאי להמשיך במסגרת כדי להפיק את המירב.האם במסגרת מכוני שקום הלב בבתי החולים ניתן להמשיך גם במסגרת פרטית ומה העלות.

דויד שלום רב, אפשר להצטרף לשיקום לב כחודש לאחר האירוע. מצוין שאתה בינתיים מבצע הליכות מסודרות. אני ממליצה בחום(!) להצטרף לאחד ממכוני השיקום הקרוב לאזור מגוריך. בחלק מהמקומות אין מקום פנוי ולכן כדאי להירשם בהמתנה כבר עכשיו ולנסות במקביל במקומות אחרים. רוב מכוני השיקום נמצאים בבתי החולים אך ישנם גם מעט מכונים פרטיים אשר נותנים את אותו שירות. אם תכתוב לי היכן אתה גר אוכל להפנותך למכונים הקרובים אליך. לגבי משך השיקום, תלוי בקופת החולים. רוב הקופות נותנות בין 3-6 חודשים ללא תשלום ולאחר מכן עוד 3-6 חודשים בהשתתפות עצמית של כ- 100 שקלים בחודש. לדאבוני לאחר מכן המחיר עולה באופן משמעותי והוא נע בין 260 - 500 ש"ח לחודש, תלוי במכון השיקום. כדאי לך להצטרף בהקדם מאחר ויש לך רק שנה מיום האירוע לנצל את זכותך במכון שיקום! אשמח לסייע במידת האפשר, בכל אופן תוכל תמיד להתייעץ איתי לגבי הפעילות הגופנית בפורום. בברכת כושר ובריאות, יעל פרניק

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני