כאבי לב וצד שמאל -שיקום עצמי

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

22/03/2009 | 00:52 | מאת: משה

שלום רב הנני גבר שמן (117ק"ג גובה 180) בן 48 עובד במשרד ולא פעיל ספורטיבי. לאחרונה אני חש לאחר הליכה קצרה יחסית או מאמץ קצר כמו עליה במדרגות. כאב שעולה מן הלב ומתפשט לצד שמאל כולל יד שמאל . אין לי ספק שאני בדרך...(אבי קיבל התקף לב ראשון בגיל 41) אני מקבל כדורים להורדת כולוסטרול ולפידים(?). בחודש הקרוב לא אוכל ללכת לרופא עקב נסיעה וכמובן שלא לערוך בדיקות רפואיות שאלתי היא כיצד ניתן "לחזור בתשובה" בדרך עצמית -אם בכלל ניתן , ע"י אכילת מוצרים ספציפים ואו אי אכילת דברים מסויימים פעילות גופנית מתונה שבס"הכ יורידו את הלחץ בורידים-עורקים וכדו' ויעזרו לי להתחיל לשקם עצמי, בברכה מ ש ה

משה שלום רב, אין פה שום ספק שעליך ללכת בדחיפות לרופא (גם אם זה אומר לדחות נסיעה). במידה והוא יראה סיבה דחופה (לרוב על ידי א.ק.ג במרפאה) הוא ישלח אותך למיון ואז הבדיקות נעשות במהרה והן כוללות לרוב א.ק.ג חוזר ובדיקות דם. במידה והוא לא יחשוד בהתקף הוא ישלח אותך להמשך ברור הכולל לרוב בדיקת מאמץ. בכל מקרה, עליך לגשת לרופא בהקדם, ייתכן ומה שאתה חש הם סמפטומים של התקף לב ואם לא תברר זאת, המצב עלול להחמיר להתקף חמור ואף יותר מכך... תחזור אלי לאחר בדיקת הרופא לשוחח על מניעה. אני מקווה שלאחר בדיקת הרופא עדיין נדבר על מניעה ראשונית (כלומר מניעה לפני התקף לב). גם אם מדובר בהתקף, בהחלט יש מקום למניעה שניונית... בהצלחה, יעל

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני