המשך הדופק המוזר

דיון מתוך פורום  שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני

01/03/2009 | 17:09 | מאת: ישראל

יעל שלום! תודה על התשובה המהירה והמקיפה. במענה לשאלותייך: א. אכן אני מרגיש את "ההאצה" המשונה. זה מתבטא אצלי מיידית בלחץ מתון בחזה, ואי יכולת לדבר... ושוב, תוך דקה שתיים זה חוזר למוטב. ב. השעון תקין. ניסיתי עם שלושה. ג. הולטר דופק עשיתיבנובמבר, היו כ- 2000 פעימות מוקדמות. ההולטר היה (במקרה) ביום שהיו בו המון כאלה, וידעתי זאת בזמן הבדיקה, כי כאמור, אני מרגיש אותם. ד. הקרדיולוג אינו מתרגש מהפעימות האלה. הוא מתרגש יותר מהדופק הנמוך בלילה, ובגללו הוא הוריד לי את הנורמיטן. ה. השערתך שאולי מד הדופק משתגע בגלל פעימות מוקדמות לא נראית לי, קודם כל מכיוון שאני מרגיש אותן, ובמצב שתיארתי איני מרגיש כאלה, וכן משום שלמיטב ידיעתי הפעימות המוקדמות דווקא חדלות מלהופיע בשיא המאמץ! לאור כל האמור לעיל, אני עדיין תוהה אם את מכירה תופעה כזו של עלייה פתאומית בדופק דווקא לאחר מאמץ. הזמנתי תור ב"מדיקס" לבדיקה של צריכת חמצן מקסימלית, (או שם דומה). נראה לך שאכן הבדיקה הזו תבהיר לי מה קורה פה?? שוב תודה ישראל

ישראל שלום, אני גם חושבת שהאצת הדופק הפתאומית עם האטת קצב הפעילות קצת מוזרה ואני תוהה אם זוהי הפרעת קצב כלשהיא (טכיקרדיה - קצב מהיר). אינני רופאה אך אני עדיין חושבת שצריך לבדוק את זה. האם דבר כזה קרה לך פעם בארגומטריה? האם אתה בטוח(!) לגבי 2000(!) פעימות מוקדמות בהולטר של 24 שעות??? אם בבדיקת חמצן מירבית ישנו מעקב של א.ק.ג (אינני זוכרת בוודאות), אולי תוכל לקבל הסבר לגבי התופעה (במידה והיא תתרחש). אתייעץ עם קולגות לגבי המקרה שלך ואחזור אליך במידה ויהיה לי הסבר נוסף. בברכה, יעל פרניק

07/04/2009 | 15:25 | מאת: שוקי

50 חולים (לשעבר) שנוטלים מגנזיום על בסיס יומי אינם סובלים יותר מהפרעות קצב או מפעימות מוקדמות, כולל נערה בת 18 שסבלה מ – אס וי טי ואחת לשבועיים הייתה מפונת לבית החולים והייתה מועמדת לאבלציה. כל אלו אינם סובלים יותר מהפרעות קצב. מדוע הרופאים מתעלמים מפיתרון פשוט כגון המגנזיום. סבלתי ומפעימות מוקדמות ומפירפור פרוזדורים מגיל 15 (כיום בן 59) כולל אישפוזים רבים, הגבלות גופניות ופעילות גופנית מצומצמת מאוד ואין ספור ניסיונות בקוקטיילים שונים ומשונים, ברור היה לי שהרופאים מגששים באפלה. עברתי אבלציה אצל פרופסור בלאסן ללא הצלחה. כיום, לאחר שנתיים שהנני נוטל 500 מ"ג מגנזיום ליום (250 מ"ג בוקר ו- 250 מ"ג בערב) איני סובל יותר מפירפור הפרוזדורים או פעימות מוקדמות, אני שוחה כל יום שעה בלי הפסק בקצב שלא היה מבייש צעירים ובריאים. כל הרופאים שאליהם פניתי פטרו אותי כלאחר יד, רק רופא אחד אמר לי: "שמע, לו היתה לי אפשרות להעניק לך תואר בפרופסורה הייתי עושה זאת". מדוע הרפואה הנאורה של היום לא חשבה על האפשרות לתת מגנזיום בהפרעות קצב? מדוע אין לכם תשובה לעובדה שרוב הפרעות הקצב קורות בערב או במנוחה לאחר מאמץ? האם חשבתם על הרעיון שמלאי המגנזיום בגוף מדלדל לקראת סוף היום או לאחר מאמץ גופני? זו הסיבה האמיתית הגורמת לתופעה. כל כך פשוט שהרופאים אינם מוכנים להודות שיש דברים בגו. האם 50 חולים שהבריאו לא אמורים להדליק נורית אדומה ולו קטנה? את טובתי האישית בנדון השגתי כבר לפני שנתיים, אינני שרלטן, אין לי שום כוונה להתפרסם או למטרות רווח. לנגד עיניי טובת מאות אלפים בארץ ומיליונים בעולם שלפחות לאחוז גבוה מהם המגנזיום עשוי לעזור.!. שוקי 0503397020

13/08/2016 | 21:16 | מאת: צחי משה

היי , אני בנו של שוקי זל . ורציתי לציין שחוויתי פעמיים בחיי הפרעות קצב ומאז לקיחת מגנזיום לא הופיעו תופעות אלו שוב . לוקח מגנזיום 3 פעמיים בשבוע .

12/12/2013 | 16:03 | מאת: יוחנן טיבי

איך אפשר להשיג אותך שוקי ??? חייב התייעצות

24/07/2018 | 19:45 | מאת: שי

שוקי משה נפטר בשנת 2015....

מנהל פורום שיקום ומניעת מחלות לב: אימון גופני