פענוח CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

30/12/2010 | 21:52 | מאת: סי

אני פונה אליך על מנת לקבל מידע מוקדם לגבי בדיקת CT .אני בת 43 וסובלת מזה חודש וחצי מכאבים חזקים מאוד באמצע גב צד ימין שמחמירים בכל התקף של כאב שנמשך בחוזקה מס' ימים ומתפוגג רק עם שימוש ממשוך בתרופות רבות. טופלתי סמס' סוגי אנטי דלקתיים, ארקוקסיה ת סלקוקס וכעת באוקסיקונטין .(פעמיים ביום בהתקף חזק ). הגעתי פעמיים לבי"ח עם כאבים שגרמו לי לחץ על יד ימין (כאילו שדופקים לי פטישים על היד)קיבלתי מס' זריקות אך הכאב לעולם לא נעלם. הכאבים מאוד חזקים וגורמים לי להיות מנוטרלת למשך ימים. האם לאור הבדיקה ניתן לעשות משהו על מנת להקל? הופניתי למרפאת כאב (תור לעוד חודשיים...)ולהתייעצות עם מומחה עמוד שדרה. אודה לך באם תעיין בבדיקה ותחווה את דעתך. להלן הממצאים: :C5-6 בסריקת מודגמים שינויים ניווניים עם זיזים קטנים בשולי גופי החוליות . הנקב הבינחולייתי השמאלי מוצר. זיזים אחוריים בשולי גופי החוליות מלווים בלט אחורי של הדיסקית עם לחץ על השק הדוראלי. :C6-7 זיזים אחוריים בשולי גופי החוליות מלווים בלט אחורי של הדיסקית עם לחץ על השק הדוראלי. התעלה הגרמית מוצרת. תודה, סי

במקצוע שלנו, לא ניתן לעיין ולהגיב סתם כך בבדיקת הדמיה כשהיא אינה מלווה בבדיקה קלינית ואנמנזה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה