דחוף דחוף לאחר ניתוח דיסקוטמיה ולפני ניתוח קיבוע

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה

28/12/2010 | 14:22 | מאת: חג

שלום ד"ר , אבי עבר ניתוח בעמוד שדרה וקיבל את התוצאות הבאות שלאחריהן נמסר לו כי יעבור ניתוח קיבוע חוליות תחתונות L1 S5: אבקש לשאול כמה שאלות כפי שאפורט בהמשך , חשובה לי מאוד התייחסותך אני נורא דואגת לו להלן: תוצאות בדיקת mri לאחר ניתוח דיסקוטמיה בחוליותS5 L1 - מצב לאחר ניתוח בגובה L5 S1 כאשר בהשוואה לבדיקה קודמת מפברואר הפריצה שהיתה אחורית מרכזית הוצאה אולם עתה ניתן לראות פריצת דיסק לטרלית רחוקה גדולה הממלאת את הפורמינה משמאל ומוחקת את גבולות השורש באותו איזור. פריצה זו היתה פחות בולטת משמעותית בבדיקה הקודמת. אז נראה יותר כבלט אנולוס , אולם היתה בבירור נראית הגדלה עם התבלטות מקומית בעיקר באספקט הלטרלי. פריצה זו איננה מואדרת עם חומר ניגוד. יש לציין שסביב השורש S1 שמאל נצפים שינויים צלקתיים פוסט ניתוחיים. השק איננו לחוץ. פורמינה ימין ברוחב תקין. L4- 5: בלט אנולוס לאחור ולשמאל, אשר לוחץ מעט את השק ומוחק את השומן באספקט התחתון של הפורמינה השמאלית. ללא לחץ שורשי ברור. L3-L4 : בלט אנולוס לאחור ולצדדים , הגורם ללחץ קל על השק ומוחק את השומן באספקטים התחתונים של הפורמינות. ללא לחץ שורשי ברור. L2-3 :בלט אנולוס אחורי קל עם לחץ קל על השק התקאלי. סיומת חוט תקינה. מח עצם חולייתי באות תקין. סיכום: מצב לאחר ניתוח בגובה L5-S1 עם המילמינטקטומיה משמאל והוצאת דיסק שהיה אחורי מרכזי , אולם ניתן לראות דיסק גדול בפורמינה משמאל ולטרלית רחוק משמאל אשר גדל משמעותית מבדיקה קודמת. השאלות: 1. מה משמעות בדיקת הMRI 2. האם הניתוח הצליח 3. האם חייבים לבצע ניתוח קיבוע 4. מה משמעות ניתוח קיבוע באותן חוליות ומה הסיכונים שלו 5. האם יש אופציה אחרת? 6. האם ניתוח הקיבוע יגביל את אבי בפעילות יום יומית. אציין כי אבי סובל מכאבי תופת ולא עוזר לו ליריקה וטרמדקס אודה לך מאוד מאוד על תשובותיך הדבר דחוף לנו על מאוד בתודה מראש

אשמח מאוד ליעץ לאביך בצורה פורמלית. לא ניתן לענות על שאלות מסוג כזה ללא בדיקתו וההדמיה שלו.

04/01/2011 | 19:01 | מאת: דחוף- ד"ר מרום בתגובה למענה שנתת

בבקשה זה חשוב לנו ודחוף לדעת מה קורה בשלב זה טרם הניה לייעוץ

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה